Ενέργεια

Γιατί εξαντλείται γρήγορα η αποθήκευση φυσικού αερίου της Γερμανίας

Γιατί εξαντλείται γρήγορα η αποθήκευση φυσικού αερίου της Γερμανίας
Οι χαμηλότερες ροές από την Gazprom μέσω Ουκρανίας είναι ο πιο πιθανός λόγος για τα χαμηλά επίπεδα αποθήκευσης του τρέχοντος έτους

Τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία είναι χαμηλότερα από τα τυπικά για τις αρχές Φεβρουαρίου σε ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο. Σύμφωνα με το Der Spiegel, η κύρια αιτία αποδίδεται στη μείωση των ροών αγωγών φυσικού αερίου από το ρωσικό γίγαντα Gazprom.

Σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe, η αποθήκευση της Γερμανίας ήταν πλήρης κατά 40,6% από τις 7 Φεβρουαρίου. Η τελευταία φορά που η χώρα είχε αυτό το χαμηλό επίπεδο φυσικού αερίου στην αποθήκευση τόσο νωρίς το χειμώνα ήταν το 2017.


Λόγω Gazprom


Οι χαμηλότερες ροές από την Gazprom μέσω Ουκρανίας είναι ο πιο πιθανός λόγος για τα χαμηλά επίπεδα αποθήκευσης του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο οικονομίας είπε ότι δεν υπήρχαν «ενδείξεις» ότι η Ρωσία και η Ουκρανία δεν συμμορφώθηκαν με τη συμφωνία παράδοσής τους.

Από την πλευρά του, ο Oliver Krischer βουλευτής του Πράσινου Κόμματος, είπε στο Der Spiegel ότι «Ίσως η Gazprom να θέλει να μειώσει την προσφορά και να αυξήσει έτσι την τιμή. Αλλά μπορεί επίσης να αυξηθεί η πίεση για την ολοκλήρωση του Nord Stream 2».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Dmitry Medvedev αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να απευθυνθεί σε εθνικό ή δικαστήριο δικαιοδοσίας για να προστατεύσει τα συμφέροντά της από παρεμβολές ενάντια στην ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στο ρωσικό σκάφος τοποθέτησης σωλήνων που αναμένεται να ολοκληρώσει την κατασκευή του Nord Stream 2, ενώ αρκετές δυτικές εταιρείες λέγεται ότι έχουν εγκαταλείψει συνδέσμους με το έργο λόγω του φόβου των κυρώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης