Τελευταία Νέα

Watt + Volt: Αιτήσεις στην ΡΑΕ για φ/β 150 MW με στόχο την πράσινη παραγωγή

Watt + Volt: Αιτήσεις στην ΡΑΕ για φ/β 150 MW με στόχο την πράσινη παραγωγή
Η είσοδος στον χώρο της παραγωγής καθαρής ενέργειας αποτελεί διέξοδο για τους ανεξάρτητους παρόχους ρεύματος

Δυναμική είσοδο επιχειρεί η εταιρεία προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας  Watt & Volt στην παραγωγή πράσινης ενέργειας.
Η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει αιτήσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για φωτοβολταϊκά έργα, συνολικής ισχύος πάνω από 150 MW, φιλοδοξώντας να «χτίσει» σταδιακά ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ έχουν μπει και άλλοι ιδιώτες προμηθευτές όπως είναι η Volterra, η Volton, η Eunice κ.λπ.
Η ανασφάλεια που επικρατεί στον χώρο της προμήθειας  ρεύματος, με τις τιμές στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας να παραμένουν αυξημένες, απειλεί τους μη καθετοποιημένους «παίκτες», ακόμη και με «λουκέτα».

Διέξοδος οι ΑΠΕ για τους ανεξάρτητους παρόχους

Και η είσοδος στον χώρο της παραγωγής καθαρής ενέργειας αποτελεί …διέξοδο για τους ανεξάρτητους παρόχους ρεύματος, προκειμένου να εξασφαλίσουν δική τους και μάλιστα «πράσινη» παράγωγή.

Άλλωστε, έτσι μπορούν να εμπλουτίσουν και τα εμπορικά τους πακέτα,  προσφέροντας   ανταγωνιστικά “πράσινα” τιμολόγια σε όσες επιχειρήσεις και νοικοκυριά επιθυμούν να καταναλώνουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και να παρέχουν πράσινα πιστοποιητικά και εγγυήσεις προέλευσης.

Προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς

Η Watt & Volt βρίσκεται ψηλά στην …ιεραρχία της προμήθειας, αμέσως μετά τους καθετοποιημένους και μεγάλους ενεργειακούς ομίλους. Είναι εξάλλου,  ένας ευέλικτος οργανισμός που εξελίσσεται διαρκώς και προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες που προκύπτουν στο χώρο της ενέργειας. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΕΧΕ) μετά  τον κυρίαρχο παίκτη της αγοράς, δηλαδή τη ΔΕΗ που κατέχει το 66,84%, τη Μυτιληναίος (Protergia) που ακολουθεί με 7,66%, τον Ήρωνα (ΤΕΡΝΑ) με 6,16%, την Elpedison (ΕΛΠΕ – Edison) με 4,65% και την  NRG (Motor Oil) με 3,38%, βρίσκεται η Watt & Volt με 2,84%.Μάλιστα, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και φυσικού αερίου επεκτείνει με εντατικούς ρυθμούς το δίκτυό της – ακόμη και μέσα στην αντιεμπορική περίοδο της πανδημίας που διανύουμε – έχοντας φτάσει στα 52 καταστήματα σε όλη τη χώρα, με νεότερη προσθήκη το δεύτερο στην πόλη της Πάτρας, όπου σύντομα θα εγκαινιαστεί και τρίτο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Watt and Volt, με το ποδαρικό του 2021, κέρδισε το 1ο   βραβείο στο θεσμό των Franchise Awards και συγκεκριμένα στην κατηγορία Most Innovative Products & Services, η οποία στοχεύει στην επιβράβευση των πλέον καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης