Ενέργεια

Προοπτικές ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου το β΄6μηνο του 2021 «βλέπει» ο OPEC+

Προοπτικές ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου το β΄6μηνο του 2021 «βλέπει» ο OPEC+
H ζήτηση πετρελαίου υστερεί σε σημαντικό βαθμό σύμφωνα με τον Οργανισμό

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2021 θα ανακάμψει πιο αργά από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως, δήλωσε ο ΟΠΕΚ σήμερα (11/2),καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας παραμένει.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,79 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) φέτος στα 96,05 εκατομμύρια bpd μειώνοντας τις προβλέψεις για την ανάπτυξή του κατά 110.000 bpd πριν από έναν μήνα.

Μάλιστα, η προοπτική μιας ασθενέστερης ανάκαμψης της ζήτησης έχει ήδη ωθήσει τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕC +, να επιβραδύνουν το ρυθμό της προγραμματισμένης αύξησης της παραγωγής πετρελαίου το 2021.

Δύσκολο παρόν

Με τα τωρινά δεδομένα, η ζήτηση πετρελαίου υστερεί σε σημαντικό βαθμό, με τον Οργανισμό να επισημαίνει ότι ενώ η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια υγιεινής ανάκαμψης το 2021, το δεύτερο εξάμηνο προβλέπεται ευοίωνο.

Ο ΟΠΕΚ μείωσε σταθερά τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης πετρελαίου το 2021 από 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που αναμένεται τον Ιούλιο. Ακόμα, η τελευταία πρόβλεψη είναι ισχυρότερη από την πρόβλεψη που έγινε σε μια εσωτερική έκθεση του ΟΠΕΚ που παρατηρήθηκε αυτό το μήνα από το Reuters.

«Η παγκόσμια διάθεση εμβολιασμού αυξάνεται, τα ποσοστά μόλυνσης πέφτουν σε ορισμένες περιοχές, οι βελτιώσεις στη θεραπεία και η αυξανόμενη χρήση εγκαταστάσεων ταχείας δοκιμής υποστηρίζουν την επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας μετά το πρώτο τρίμηνο», δήλωσε ο ΟΠΕΚ.

Τέλος, η έκθεση ανέφερε ότι η παραγωγή αργού OPEC τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 180.000 bpd στα 25,50 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης