Ενέργεια

Έκτακτη σύσκεψη ΑΔΜΗΕ - ΡΑΕ - ΔΕΣΦΑ και παραγωγών ρεύματος για νέα μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη ΑΔΜΗΕ - ΡΑΕ - ΔΕΣΦΑ και παραγωγών ρεύματος για νέα μέτρα
Νέα μέτρα εξετάζονται για την κάλυψη της  ενεργειακής επάρκειας στην κακοκαιρία
Σχετικά Άρθρα
Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των βασικών ενεργειακών φορέων για την αντμετώπιση της αυξημένης ενεργειακής ζήτησης στην κακοκαιρία λαμβάνει χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αντικείμενο είναι οι προγραμματισμένες περιοδικές διακοπές ηλεκτροδότησης και εφαρμογή της διακοψιμότητας.
Στην τηλεδιάσκεψη που ανέφερε νωρίτερα το WEN λαμβάνει χώρα και ο ΑΔΜΗΕ, καθώς επίσης η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΦΑ.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΔΕΗ, όπως επίσης και οι μεγάλοι ιδιώτες παραγωγοί ρεύματος που συνεισφέρουν πολύτιμη βοήθεια στο σύστημα.
Να πούμε ότι στο σύστημα έχουν ενεργοποιηθεί όλες σχεδόν οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες ενώ κρίσιμο είναι τι θα κάνουν οι ΑΠΕ και πόσο θα συνεισφέρουν στο σύστημα για τις οποίες υπήρξε αρχικά αισιοδοξία.

Eυάλωτο το ενεργειακό σύστημα

Σίγουρα η κακοκαιρία αύτή είναι ένα σκληρό τεστ για το ενεργειακό σύστημα της χώρας που αποδεικνύει τις μεγάλες αδυναμίες του.
Αδυναμίες που οφείλονται στην έλλειψη επενδύσεων για πολλούς λόγους, που είχαν αρχίσει να αποκαλύπτονται από την προηγούμενη εβδομάδα με τα προβλήματα στο ΚΥΤ Κουμουννδούρου.
Παράλληλα η ενεργειακή αγορά δείχνει ότι είναι ακόμα ανέτοιμη προς την υλοποίηση της απολιγνιτοποίησης, αφού η πλειονότητα των ξεπερασμένων πια λιγνιτικών μονάδων εισέρχεται στο σύστημα για να καλύψει την ζήτηση.
Και θα είναι μεγάλο τεστ κατά πόσο οι ΑΠΕ θα μπορέσουν να συνεισφέρουν αξιόπιστα στην λύση ενός τέτοιου προβλήματος.
Αναμένεται επίσης να αποδειχθεί ότι οι αιχμές της ΡΑΕ καιτά των παραγωγών στις αποφάσεις της, έγιναν ελαφρά τη καρδία, καθώς αυτοί θα είναι εκείνοι, που θα λύσουν τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν για μια ακόμα φορά.


ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η Μήδεια

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σήμερα απόγευμα Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 και έως αυτή την ώρα, έχουν αποκατασταθεί τα σοβαρότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από τη σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια.

Η επανηλεκτροδότηση των Σποράδων ξεκίνησε από τις 16:00 και ολοκληρώθηκε στις 17:00 μετά από την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πτώση δέντρων στις δύο γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τα νησιά στο χερσαίο κομμάτι του Δικτύου στο Πήλιο.Ο ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πολύτιμη συνδρομή τους στην υπεράνθρωπη αυτή προσπάθεια, ενώ τα συνεργεία της Εταιρίας θα συνεχίσουν τις εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών σε όλες τις γραμμές που τροφοδοτούν τα νησιά.

Στην Αττική έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στις περιοχές όπου κυρίως λόγω πτώσης δέντρων προκλήθηκαν ζημιές στο Δίκτυο και αυτή την ώρα τα συνεργεία αποκαθιστούν μεμονωμένες βλάβες στα Βόρεια Προάστια καθώς και βλάβες σε μικρούς οικισμούς στην περιοχή του Ωρωπού.

Στη Εύβοια συνεχίζονται οι προσπάθειες επανηλεκτροδότησης αρκετών χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Στις υπόλοιπες περιοχές πανελλαδικά οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί και δεν υπάρχει κάποια σοβαρή ζημιά στο Δίκτυο εξαιτίας της κακοκαιρίας.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης