Η στρατηγική της AW-Energy Oy στην κυματική ενέργεια για την αγορά πράσινου υδρογόνου

Η στρατηγική της AW-Energy Oy στην κυματική ενέργεια για την αγορά πράσινου υδρογόνου
Η τεχνολογία κυματικής ενέργειας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παράδοση έργων για τη μείωση του κόστους του πράσινου υδρογόνου

Στην εμπορική αγορά υδρογόνου εισέρχεται η φινλανδική εταιρεία AW-Energy Oy εισάγοντας μια καινούργια διαδικασία για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου. Στο πλαίσιο αυτής της πρακτικής, θα δοκιμαστεί η τεχνολογία κυματικής ενέργειας, η οποία μπορεί να επιτρέψει σημαντικές μειώσεις κόστους.

Αυτή τη γνώμη ασπάζεται ο CEO της εταιρείας, Christofer Ridgewell, επισημαίνοντας ότι η «διαδικασία WaveRoller επιτρέπει σε μια πράσινη μονάδα υδρογόνου να επιτύχει πολύ υψηλότερες παραγωγικές ικανότητες με μειωμένο κόστος, συνδυάζοντας την κυματική ενέργεια με τον ήλιο και τον άνεμο».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανθρακική ουδετερότητα, τονίζοντας ότι θα εξαρτηθεί από την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων ανανεώσιμου υδρογόνου.

H «συνδρομή» του υδρογόνου

Εκτιμάται ότι το πράσινο υδρογόνο θα μπορούσε να καλύψει ως και το 25% των παγκόσμιων ενεργειακών αναγκών μέχρι το 2050.

«Η κλιμάκωση του πράσινου υδρογόνου με την χρήση κυματικής ενέργειας θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των παγκόσμιων κλιματικών στόχων. Πιστεύομε ότι η τεχνολογία κυματικής ενέργειας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παράδοση έργων για τη μείωση του κόστους του πράσινου υδρογόνου» πρόσθεσε ο Christofer Ridgewell.

Παράλληλα, πρόκειται για μια οικονομική λύση η χρήση κυματικής ενέργειας. Η AW-Energy Oy είναι από τις λίγες κορυφαίες εταιρείες παρόχων τεχνολογίας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις εμπορικών έργων ανανεώσιμης ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης