Ενέργεια

Κρίσιμο το ερχόμενο διήμερο Τετάρτης - Πέμπτης με τις ΑΠΕ αποδυναμωμένες

Κρίσιμο το ερχόμενο διήμερο Τετάρτης - Πέμπτης με τις ΑΠΕ αποδυναμωμένες
Οι ανησυχίες των αρμόδιων φορέων και η υιοθέτηση των μέτρων διακοψιμότητας και ημίωρων διακοπών
Τις αντοχές του πληγωμένου, μετά και τη βλάβη στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου, ηλεκτρικού συστήματος της χώρας θα δοκιμάσει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η κακοκαιρία σήμερα, η οποία μάλιστα αναμένεται να ενταθεί.
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό και με την αύξηση της ζήτησης κατά 1000 ΜW σε σχέση με τις προβλέψεις του ΑΔΜΗΕ προκαλεί ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες στα αρμόδια επιτελεία για την διασφάλιση της ομαλής ηλεκτροδότησης της χώρας. Οι μεγαλύτερες πιέσεις ωστόσο στο σύστημα αναμένονται το διήμερο Τετάρτης- Πέμπτης .
Αυτή είναι η εκτίμηση των Διαχειριστών, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ, όπως αποτυπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες 15/2 το μεσημέρι υπό την προεδρία της ΡΑΕ και τη συμμετοχή και των παραγωγών από θερμικές μονάδες, στην οποία και ελήφθησαν πρόσφατα έκτακτα μέτρα.
Στην φωτό εξωφύλλου, υπογραμμίζεται το ζωηρό ενδιαφέρον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα για την επίβλεψη της κατάστασης με την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου στο Κρυονέρι συνοδεία των κ.κ Μανουσάκη και Μάνου.

Ανησυχίες για black out

Αυτό που φοβούνται στον ΑΔΜΗΕ είναι πιθανά προβλήματα επάρκειας, λόγω σημαντικής μείωσης της παραγωγής των αιολικών και των φωτοβολταϊκών την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς με βάσει τις μετεωρολογικές προβλέψεις, δεν θα φυσάει και η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη.
Ο παράγοντας αυτός, σε συνδυασμό με πιθανή βλάβη σε κάποια μονάδα μπορεί να προκαλέσει γενικό μπλάκ άουτ και προς αποφυγή του αποφασίστηκαν δύο νέα έκτακτα μέτρα.
Το πρώτο είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού της διακοψιμότητας και το δεύτερο, οι περιορισμένες διακοπές ρεύματος διάρκειας ενός μισάωρου περίπου.
Τα μέτρα θα επιστρατευθούν εάν και εφόσον προκύψει πρόβλημα σε κάποια μονάδα παραγωγής ή γραμμή υψηλής τάσης, κάτι που οι αρμόδιοι φορείς απεύχονται.
Στη χθεσινή σύσκεψη τέλος διαπιστώθηκε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα επάρκειας φυσικού αερίου.
Τα επιτελεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ παραμένουν σε ετοιμότητα για τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα τεχνικά συνεργεία των δύο Διαχειριστών τα οποία με τη συνδρομή και των εργολαβικών συνεργείων δίνουν από χθες μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο και της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης