Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

Σε υψηλά επίπεδα και η χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας

 

Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, αφού η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας έπεσε πολύ κάτω από τις προβλέψεις.

Στην Οκλαχόμα, το φυσικό αέριο διαπραγματεύτηκε έως και 600 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς υπήρχαν συνθήκες παγετού σε πολλές από τις κεντρικές και δυτικές ΗΠΑ, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο traders.
Στη νότια Καλιφόρνια, το φυσικό αέριο διαπραγματεύτηκε στα 195 $ ανά mmBtu ως αποτέλεσμα του καιρού. Οι τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν επίσης ψηλά, φτάνοντας μεταξύ 3.000 και 7.000 $ ανά μεγαβάτ-ώρα την Κυριακή.
Στο Τέξας, οι τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας έφτασαν τα 7.000 δολάρια εκείνη την ημέρα. Αυτό συγκρίνεται με μέσο όρο 25 $ ανά MWh στο δίκτυο της πολιτείας, αναφέρει η Financial Times.
Καθώς οι θερμοκρασίες υποχωρούν σε μονοψήφιο έδαφος, η αιολική ενέργεια του Τέξας «παγώνει». Ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες είδε τις μισές ανεμογεννήτριες να παγώνουν από τους ανέμους που φυσούν από τον Καναδά σε περιοχές των ΗΠΑ που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες θερμοκρασίες.
Από συνολικά 25 GW σε χωρητικότητα αιολικής ενέργειας, τα 12 GW εξαφανίστηκαν από το παγωμένο αέρα. Ταυτόχρονα, υπάρχει έλλειψη φυσικού αερίου, πιθανώς λόγω της ξαφνικής αύξησης της ζήτησης.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το Texas Electric Reliability Council ζήτησε από τους Τεξάνους να προσπαθήσουν να εξοικονομήσουν ενέργεια όσο μπορούν παρά την πολύ μεγάλη ζήτηση. «Αντιμετωπίζουμε διακοπές υψηλότερης από την κανονική παραγωγή λόγω παγωμένων ανεμογεννητριών και περιορισμένου εφοδιασμού φυσικού αερίου που διατίθεται σε μονάδες παραγωγής», δήλωσε ο ERCOT.
Για τους παραγωγούς φυσικού αερίου, η ψυχρή περίοδος έχει μετατρέψει ξανά μερικά πηγάδια σε επικερδείς περιοχές, σύμφωνα με το World Oil. Αυτό ωθεί ορισμένες εταιρείες να επανασυνδέσουν ακόμη και παλαιότερα συμβατικά πηγάδια που έχουν κλείσει εδώ και αρκετό καιρό, τώρα που οι τιμές τα υποστηρίζουν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης