Διεθνή

Ιστορικό κύμα ψύχους στις ΗΠΑ - Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ιστορικό κύμα ψύχους στις ΗΠΑ - Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware
Κύμα ψύχους "άνευ προηγουμένου" σαρώνει τις ΗΠΑ και αναμένεται να επεκταθεί, αφού προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων και άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατομμύρια κατοίκους, ακόμη και σε νότιες πολιτείες, όπως το Τέξας, που έχουν συνήθως ήπιες θερμοκρασίες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε για μια "άνευ προηγουμένου και έκτασης ζώνη επικίνδυνων χειμερινών συνθηκών" από την ανατολική ως την δυτική ακτή των ΗΠΑ, με την προειδοποίηση αυτή να αφορά περισσότερους από 150 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Ρεκόρ ψύχους


Εκτός του Τέξας, η Αλαμπάμα, η Οκλαχόμα, το Κάνσας, το Μισισίπι και το Όρεγκον, όπου 300.000 άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

"Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε κάποιο μέρος για το οποίο έχει εκδοθεί προειδοποίηση για πολικές θερμοκρασίες, παγωμένη βροχή, και έχουν εκπονηθεί σχέδια επαγρύπνησης για χιονοθύελλα", ανακοίνωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
"Εκατοντάδες ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών έχουν καταγραφεί και θα ξεπεραστούν κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος πολικού ψύχους", πρόσθεσε.

Στο κεντρικό τμήμα της χώρας καταγράφηκαν ρεκόρ στην πτώση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να δείχνει -45 βαθμούς σε ορισμένα μέρη στην Μινεσότα, μια από τις πιο κρύες πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν κι άλλο από τις συνηθισμένες για την εποχή αυτή στο κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ και τις πεδιάδες του νότου έως και σήμερα, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης