Ενέργεια

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αττική και Εύβοια λόγω βλαβών στο δίκτυο διανομής

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αττική και Εύβοια λόγω βλαβών στο δίκτυο διανομής

Το σύστημα «αντέχει» λόγω μειωμένων φορτίων

 

Σχετικά Άρθρα

Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στο δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ σε Αττική και Ευβοια έδωσαν σήμερα τον τόνο στη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος το οποίο δείχνει επί του παρόντος να αντέχει ως προς τοδίκτυο μεταφοράς αλλά οι πτώσεις δένδρων και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν εξαντλήσει τις αντοχές του δικτύου διανομής και των ανθρώπων του ΔΕΔΔΗΕ.

Τόσο στην Εύβοια όσο και σε πολλές περιοχές στα βόρεια του νομού Αττικής οι διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν ξεπεράσει τις 24 ώρες και παρά το γεγονός ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει επιστρατεύσει το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού του όπως και συνεργεία συνεργαζόμενων εργολάβων, τα προβλήματα δεν αναμένεται να αποκατασταθούν σύντομα.

Σε ότι αφορά την λειτουργία του συστήματος που διαχειρίζεται ο ΑΔΜΗΕ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα αν και πάντα υφίσταται ο κίνδυνος απρόβλέπτης βλάβης σε γραμμή μεταφοράς ή ακόμα και σε κάποια παραγωγική μονάδα που με δεδομένο το πρόβλημα στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου μπορεί να οδηγηήσει το σύστημα σε ανισορροπία.

Πάντως τα φορτία του συστήματος είναι σαφώς χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα γεγονός που διευκολύνει την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 5 το απόγευμα το πραγματικό φορτίο που είχε αναγκη το σύστημα ήταν 6.396MWh έναντι πρόβλεψης 7.560MWh.

Αυτό σημαίνει ότι κατά την κορυφωση της ζήτησης γύρω στις 8 το βράδυ το φορτίο θα είναι σαφώς χαμηλότερο από τα προβλεπόμενο που ήταν  λιγότερο από 8.700MWh και συγκεκριμένα 8.100MWh.

Ως προς το μείγμα παραγωγής σημαντική είναι η συνεισφορά των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ αλλά και των λιγνιτικών μονάδων ενώ ακολουθούν οι ΑΠΕ και οι μονάδες φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα 1600 MWh από τις υδροηλεκτρικές και 1600 MWh από τις λιγνιτικές, 1500 MWh από τις ΑΠΕ και 1300 MWh από το φυσικό αέριο.

Πτώση δένδρων

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ ηπτώση εκατοντάδων δέντρων σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης πολλών περιοχών της Αττικής και κυρίως στα Βόρεια Προάστια, επιδιώκεται να αντιμετωπισθεί με 400 άτομα τεχνικό προσωπικό του διαχειριστή και επιπλέον 60 άτομα από άλλες περιφέρειες που συνεχίζουν να εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ωστόσο πριν την αποκατάσταση των ζημιών του δικτύου απαιτείται η διάνοιξη δρόμων και το κλάδεμα δένδρων, γεγονός που καθυστερεί τη δουλειά των συνεργείων.

Πρισσότερα από 700 δένδρα έχουν πέσει στο δίκτυο κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής προκαλώντας ζημιές σε τουλάστιστον 85 γραμμές μέσης τάσης.

Τα περισσίτερα προβλήματα αυτή την ώρα εντοπίζονται σε Δροσιά, Εκάλη, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Παπάγου,Κηφισιά και Νέα Ερυθραία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης