Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Άνω των 200 εκατ. ευρώ το ρυθμιζόμενο έσοδο για το 2020 που ενέκρινε η ΡΑΕ

ΑΔΜΗΕ: Άνω των 200 εκατ. ευρώ το ρυθμιζόμενο έσοδο για το 2020 που ενέκρινε η ΡΑΕ

Η ανεπίσημη ενημέρωση που είχε ο Διαχειριστής από την αρμόδια Αρχή έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σχετικά με το ύψος του εσόδου

Λίγο πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ είναι το ποσό, που σύμφωνα με πληροφορίες ενέκρινε η ΡΑΕ για το ετήσιο ρυθμιζόμενο έσοδο του ΑΔΜΗΕ το 2020.

Η απόφαση αν και δεν έχει καθαρογραφτεί για να αποσταλεί στον ΑΔΜΗΕ, η ανεπίσημη ενημέρωση που είχε ο Διαχειριστής από την αρμόδια Αρχή έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σχετικά με το ύψος του εσόδου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ΑΔΜΗΕ αναμένεται να υποβάλλει ένσταση μόλις παραλάβει την επίσημη απόφαση καθώς εκτιμά ότι θα υλοποιήσει έργα που οδηγούν σε αύξηση της περιουσιακής του βάσης, κάτι που πηγές του ΑΔΜΗΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι η ΡΑΕ δεν λαμβάνει υπόψη της στους υπολογισμούς της χρησιμοποιώντας μια σειρά από παραμέτρους.

Μείωση του τέλους που πληρώνει η ενεργοβόρα βιομηχανία

Από τη στιγμή πάντως που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οριστικοποιηθεί το ετήσιο ρυθμιζόμενο έσοδο για το 2020 ο Διαχειριστής θα προχωρήσει στη συνέχεια στον επιμερισμό του στις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών.

Στα σενάρια που επεξεργάζεται είναι και η  μείωση του τέλους χρήσης συστήματος που πληρώνει η ενεργοβόρα βιομηχανία, κάτι που αποτελεί αίτημα του κλάδου και φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτό σε κυβερνητικό επίπεδο.

Είναι ένα από τα μέτρα της «βεντάλιας» που επεξεργάζεται η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ στο πλαίσιο της μείωσης του ενεργειακού κόστους και της στήριξης της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας βιομηχανίας.

Μείωση του τέλους χρήσης συστήματος για τη βιομηχανία σημαίνει σε κάθε περίπτωση ότι σε κάποιες άλλες κατηγορίες καταναλωτών το αντίστοιχο τέλος θα πρέπει να αυξηθεί αφού πρόκειται για επιμερισμό του συνολικού ετήσιου ρυθμιζόμενου εσόδου και όχι για μείωσή του.

www,worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης