Ενέργεια

Συμφωνία της Enel με τα διυλιστήρια Saras για την προμήθεια πράσινου υδρογόνου 

Συμφωνία της Enel με τα διυλιστήρια Saras για την προμήθεια πράσινου υδρογόνου 
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ηλεκτρολύτη 20 μεγαβάτ που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η ιταλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Enel συμφώνησε με την Saras να αναπτύξει ένα έργο για την προμήθεια πράσινου υδρογόνου στην περιοχή Sarroch του ιταλικού διυλιστηρίου στη Σαρδηνία, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τρίτη 16.2.2021.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ηλεκτρολύτη 20 μεγαβάτ που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παράγονται επιτόπου για την παροχή πράσινου υδρογόνου για την τροφοδοσία του διυλιστηρίου στο Sarroch.

Οι μετοχές της Saras αυξήθηκαν κατά 10%. Η Saras, που ελέγχεται από την οικογένεια Moratti, μελετά επί του παρόντος μια σειρά διαδικασιών απαλλαγής από τον άνθρακα για να βοηθήσει στον καθαρισμό του διυλιστηρίου της στη Σαρδηνία. Το πράσινο υδρογόνο είναι ένα καύσιμο μηδενικού άνθρακα που παράγεται με ηλεκτρόλυση, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη αιολική και ηλιακή ενέργεια για να διαχωρίσει το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να προωθήσει την ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου για τομείς που είναι δύσκολο να απελευθερωθούν από τον άνθρακα ή όπου η ηλεκτροδότηση είναι δύσκολη ή αδύνατη για την επίτευξη στόχων μείωσης των εκπομπών. «Η παραγωγή και η χρήση πράσινου υδρογόνου θεωρείται πλέον μία από τις στρατηγικές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες για την απανθρακοποιήση των διεργασιών διύλισης και την παραγωγή καυσίμων νέας γενιάς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saras Dario Scaffardi.

Η Enel, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, ξεκινά μια νέα επιχείρηση πράσινου υδρογόνου για να επιταχύνει τα σχέδια να γίνει παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα έως το 2050. Έχει ήδη συνεργασίες και έργα υπό ανάπτυξη στη Χιλή, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης