Ετήσεις επενδύσεις 7 δισ. της Eni στις ΑΠΕ την επόμενη 4ετία

Ετήσεις επενδύσεις 7 δισ. της Eni στις ΑΠΕ την επόμενη 4ετία

Δέσμευση για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2050

Σχετικά Άρθρα

Διευρύνεται η επέκταση της Eni στις ΑΠΕ με την στρατηγική της για 4 GW το 2024, 15 GW το 2030 και 60 GW το 2050, να επιβεβαιώνει τους μεγαλεπήβολους στόχους της.

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/2/2021 την φιλοδοξία του να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δεσμευόμενος να καταστεί ουδέτερος ως προς τον άνθρακα έως το 2050, καθώς επιδιώκει να συμβαδίσει με μια βιομηχανία που δέχεται πιέσεις από τους επενδυτές να γίνει πράσινη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi, δήλωσε: «Η Eni έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να παίζει βασικό ρόλο στη βιωσιμότητα και την καινοτομία, υποστηρίζοντας την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη σε όλες μας τις δραστηριότητες. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση του μετασχηματισμού μας. Δεσμευόμαστε για την πλήρη απανθρακοποίηση όλων των προϊόντων και των διεργασιών μας έως το 2050. Έχουμε λεπτομερές, οικονομικά βιώσιμο και τεχνολογικά αποδεδειγμένο σχέδιο.

Η Eni σκοπεύει να δαπανήσει συνολικά 7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με πάνω από το 20% αυτού να διατίθεται σε πράσινα έργα και τη συγχωνευμένη των επιχειρήσεων ανανεώσιμων και λιανικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης