Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με «πράσινη» ενέργεια οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2022

Με «πράσινη» ενέργεια οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου το 2022
Στο πρόγραμμα νέα δίκτυα και χρήση καινοτόμων τεχνολογιών

Οι εταιρείες Κοινής Ωφελείας της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των νέων παρόχων ενέργειας, China Huadian Corporation Ltd. και Beijing Jingneng Power Co, καθώς και η State Grid Beijing Electric Power έχουν υπογράψει συμφωνίες με Ολυμπιακούς χώρους του Πεκίνου για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων έργων ηλεκτροδότησης.

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν επέτρεψαν την υλοποίηση του Smart Grid Planning για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 με χαμηλές εκπομπές CO2. Το πρόγραμμα θα εξασφαλίσει την εγκατάσταση νέων και τη χρήση υφιστάμενων τεχνολογιών έξυπνων δικτύων και υποδομών, μεταφοράς και διανομής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τρεις ζώνες ανταγωνισμού του Πεκίνου, του Γιανκίνγκ και του Ζανγκτζιακού.

Το έργο έξυπνου δικτύου δείχνει πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα δίκτυα και η καθαρή ενέργεια για να διασφαλιστεί ένα ισχυρό, έξυπνο, καθαρό και αποδοτικό δίκτυο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

3333.jpg

Η State Grid Beijing Electric Power Company θα αξιοποιήσει επίσης μια σειρά ψηφιακών τεχνολογιών, όπως έξυπνα ρομπότ, για να ελέγξει τον εξοπλισμό ισχύος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Τα έργα περιλαμβάνουν μια πρωτοβουλία αιολικής ενέργειας 10 GW, φωτοβολταϊκές βάσεις μεγάλης κλίμακας και έργα ηλιακής θερμικής ενέργειας υψηλής θερμοκρασίας. Τα έργα αναμένεται να εγκαταστήσουν καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 20 GW, 24GW έως το 2030, αντίστοιχα.

Εμπόριο ενέργειας

Το Πεκίνο σχεδιάζει επίσης να τροφοδοτήσει τους χώρους του με χωρητικότητα που προέρχεται από το δίκτυο συναλλαγών πράσινης ενέργειας Jibei Power Exchange Platform.

Αυτό ακολουθεί την κυκλοφορία των κανόνων για την εμπορία πράσινης δύναμης με βάση την αγορά στο Πεκίνο, την Tianjin και την Hebei, το πρώτο σύνολο κανόνων της Κίνας για το εμπόριο πράσινης ενέργειας, το Νοέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με τους κανόνες, θα δοθεί προτεραιότητα στο εμπόριο πράσινης ενέργειας μεταξύ χειμερινών Ολυμπιακών χώρων και νέων επιχειρήσεων παραγωγής ενέργειας. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ανταλλαγής ισχύος, οι χώροι Ολυμπιακών Αγώνων και Παραολυμπιακών μπορούν να διαπραγματευτούν τις τιμές ισχύος με εμπόρους ενέργειας, να αγοράσουν πράσινη ενέργεια σε φτηνότερη τιμή, να εξοικονομήσουν κόστος και να μειώσουν τα αποτυπώματα άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης