Επιχειρήσεις

Siemens: Παρουσίαση ενός από τους πιο αποδοτικούς DC φορτιστές της αγοράς

Siemens: Παρουσίαση ενός από τους πιο αποδοτικούς DC φορτιστές της αγοράς
Ο φορτιστής έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις

 Η Smart Infrastructure της Siemens παρουσίασε τον νέο σταθμό ταχείας φόρτισης Sicharge D. Είναι κατάλληλος σταθμός ταχείας φόρτισης για εφαρμογές όπως σε αυτοκινητόδρομους και αστικούς χώρους, αστικά parking καθώς και εμπορικά κέντρα και παρέχει έναν από τους υψηλότερους βαθμούς απόδοσης της αγοράς στο 96 τοις εκατό, επεκτάσιμη ισχύ φόρτισης και δυναμική κατανομή ισχύος.

«Με τη δυνατότητα αναβάθμισης ισχύος και δυναμικής φόρτισης, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προόδου για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης. Οι πελάτες μας μπορούν με σιγουριά να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές απαιτήσεις στην ηλεκτροκίνηση, όπως ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ζητήσεων φόρτισης ή η ανάγκη για αυξημένη ταχύτητα φόρτισης», δήλωσε η Birgit Dargel, Global Head Future Grids της Siemens Smart Infrastructure. «Ταυτόχρονα, είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς σταθμούς ταχείας φόρτισης που διατίθενται σήμερα στην αγορά - μια σημαντική πτυχή δεδομένου ότι η οικοδόμηση βιώσιμου τομέα μεταφορών απαιτεί προσεκτικό χειρισμό των διαθέσιμων πόρων που χρησιμοποιούμε».

Με σταθερή απόδοση άνω του 95,5% και μέγιστη απόδοση 96%, ο νέος Sicharge D διασφαλίζει ότι σχεδόν όλη η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια φτάνει στο αυτοκίνητο για φόρτιση. Για τους πελάτες αυτό σημαίνει μειωμένο λειτουργικό κόστος. Επιπλέον, ο φορτιστής έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις: Ακόμα κι αν η χωρητικότητα φόρτισης των περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων είναι περιορισμένη, θα έχουν την δυνατότητα για μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης στο μέλλον και για απαίτηση μεγαλύτερου εύρους τάσης. Ο Sicharge D έχει επεκτάσιμη ισχύ φόρτισης έως 300 kW, είτε από την αρχική εγκατάσταση είτε μέσω ‘’plug-and-play’’ αναβαθμίσεων. Επιπλέον, ο φορτιστής υποστηρίζει ήδη τάση μεταξύ 150 και 1.000 βολτ (V) και ρεύμα έως 1.000 αμπέρ (Α) σε όλες τις DC εξόδους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα για φόρτιση μελλοντικών οχημάτων στα 800 V καθώς και φόρτιση σε χαμηλότερη τάση όπως απαιτείται από τα ηλεκτρικά οχήματα σήμερα.

Αν και ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται, στη σημερινή εποχή οι επενδύσεις στις υποδομές αποτελούν πρόκληση. Με τη δυνατότητα επέκτασης του Sicharge D με έως και δύο πρόσθετες εξωτερικές μονάδες, είναι δυνατή για τους πελάτες η σταδιακή επένδυση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει δύο DC και μια AC εξόδους σε μία ενιαία μονάδα σταθμού φόρτισης, σχεδίαση που ελαχιστοποιεί τις εργασίες εγκατάστασης.

Ο νέος φορτιστής συνδυάζει όλες αυτές τις δυνατότητες με δυναμική παράλληλη φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι διαχειρίζεται την ατομική ζήτηση ισχύος κάθε συνδεδεμένου αυτοκινήτου και αυτόματα προσαρμόζει τη διαδικασία φόρτισης σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας και την κατάσταση φόρτισης του αυτοκινήτου. Αυτό διασφαλίζει ότι τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα λαμβάνουν τη μέγιστη ισχύ που χρειάζονται χωρίς επιπλέον χειροκίνητη παρέμβαση.

Για βελτιωμένη εμπειρία χρήστη, μια ενσωματωμένη ρυθμιζόμενη οθόνη 24 ιντσών επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό του φορτιστή Sicharge D και δίνει νέες δυνατότητες στους πελάτες να χρησιμοποιούν την οθόνη και για λειτουργίες πέρα από τη διασύνδεση με τη διαδικασία φόρτισης.

Το Δελτίο Τύπου και η φωτογραφία είναι διαθέσιμα εδώ:

https://sie.ag/2WDpk2M

Περισσότερες πληροφορίες για τoν Sicharge D θα βρείτε εδώ:

www.siemens.com/sicharge-D

Περισσότερες πληροφορίες για τη Siemens Smart Infrastructure θα βρείτε εδώ:

www.siemens.com/smart-infrastructure

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης