Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διχογνωμία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας για την προσφορά του Απριλίου

Διχογνωμία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας για την προσφορά του Απριλίου
Στις 4/3 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των μελών του OPEC+

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν διαφορές ως προς μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των παραγωγών πετρελαίου του ΟΠΕΚ + που θα μπορούσε να μειώσει τον περιορισμό της προσφοράς από τον Απρίλιο, σύμφωνα με πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων της RIA σήμερα (22/2) πριν από μια συνάντηση του Οργανισμού την επόμενη εβδομάδα.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως OPEC+ είναι πιθανό να μειώσουν τον περιορισμό της προσφοράς μετά τον Απρίλιο, δεδομένης της ανάκαμψης των τιμών, σύμφωνα με πηγές, που αναμεταδίδει το Reuters.

«Υπήρξε κάποια ανησυχία από το Ριάντ βάσει του γεγονότος ότι η θέση της σχετικά με την τύχη της συμφωνίας δεν ταιριάζει με τη Μόσχα», δήλωσε η πηγή στη RIA. «Οι Σαουδάραβες θα επιμείνουν στη διατήρηση της παραγωγής στο τρέχον επίπεδο και θα απαιτήσουν προσεκτική προσέγγιση στην προσεχή συνάντηση».

Ο Ρώσος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Alexander Novak εξέφρασε την υποστήριξή του για μια σταδιακή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου εν μέσω της βελτίωσης της ζήτησης και της σταδιακής εμβολιαστικής ενίσχυσης κατά του COVID-19.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο OPEC+ συνεδριάζει για να ορίσει πολιτική στις 4 Μαρτίου. Τα δύο βασικά ερωτήματα για τον Οργανισμό θα είναι εάν η Σαουδική Αραβία θα μειώσει την εθελοντική περικοπή 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως (bpd) - η οποία πρόκειται να λήξει τον επόμενο μήνα - και εάν υπάρχει περιθώριο για μια πρόσθετη αύξηση της προσφοράς από ολόκληρο τον Όμιλο.

Σταθερή άνοδος του πετρελαίου

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Μαΐου, κινείτο άνω των 63 δολαρίων. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου κερδίζει 0,78%, στα 59,52 δολάρια το βαρέλι. Η παραγωγή στις ΗΠΑ επιστρέφει σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα, μετά το σοκ που προκάλεσε ο παγετός που κάλυψε το Τέξας την προηγούμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης