EDF: Προμήθεια «πράσινης»ενέργειας μέσω PPA με τις Αστικές συγκοινωνίες του Παρισιού

EDF: Προμήθεια «πράσινης»ενέργειας μέσω PPA με τις Αστικές συγκοινωνίες του Παρισιού
Ο όμιλος RATP έχει από καιρό δεσμευτεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων του

Η EDF πρόκειται να προμηθεύσει με ηλεκτρικό ρεύμα τη γαλλική κρατική εταιρεία δημόσιων μεταφορών RATP μέσω της δημοφιλούς νέας πρακτικής σύναψης διμερών συμβολαίων PPAs. Αυτό θα γίνει από πέντε αιολικά πάρκα στη Γαλλία.

Η προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος 170 GWh ξεκίνησε τον Ιανουάριο από τα έργα Freyssenet Saint Martin des Besaces, Oupia, Vanault, Longue Epine και Fonds de Fresne, που βρίσκονται στις περιοχές Calvados, Herault, Marne και Somme αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η EDF θα παράγει 51 GWh φέτος και 60 GWh το 2022 και το 2023, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4% της κατανάλωσης RATP.

Η επικεφαλής της βιώσιμης ανάπτυξης της RATP, Sophie Mazoue, δήλωσε: «Ο όμιλος RATP έχει από καιρό δεσμευτεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων του. Η σύναψη αυτού του πρώτου συμβολαίου πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αποτελεί μια συγκεκριμένη απεικόνιση της δέσμευσης του ομίλου RATP για ουδετερότητα του άνθρακα. Η φιλοδοξία μας είναι ότι έως το 2025, το 10% της ετήσιας κατανάλωσης θα παράγεται από πράσινη ηλεκτρική ενέργεια».

Η διευθύντρια της EDF, Nelly Recrosio, δήλωσε: «Αυτή η σύμβαση PPA σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στη συνεργασία μας με την RATP, την οποία υποστηρίζουμε από την άποψη της οικονομικής απόδοσης και της ενεργειακής της μετάβασης. Στη Γαλλία, το 98% της παραγωγής μας δεν εκπέμπει CO2. Περιλαμβάνει περισσότερο από 20% ανανεώσιμης προέλευσης. Αυτό το PPA ενσωματώνει τις φιλοδοξίες χαμηλού άνθρακα του Ομίλου RATP».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης