Η Κίνα ενισχύει την ανακύκλωση ανανεώσιμων πόρων

Η Κίνα ενισχύει την ανακύκλωση ανανεώσιμων πόρων

Η Κίνα είχε επιτρέψει από το 2020 τις εισαγωγές απορριμμάτων χαλκού και αλουμινίου και από το 2021 χάλυβα υψηλής ποιότητας

 

Η Κίνα θα επιταχύνει την ανακύκλωση και τη χρήση ανανεώσιμων πόρων, όπως τα απορρίμματα μετάλλων, σε μια προσπάθεια οικοδόμησης της ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να επιτύχει τον στόχο της ουδετερότητας του άνθρακα, ανακοίνωσε το Κρατικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 22/2/021.

Το Κρατικό Συμβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, προέτρεψε τις τοπικές αρχές να βελτιώσουν το σύστημα ανακύκλωσης απορριμμάτων και χρησιμοποιημένων οικιακών συσκευών και να δημιουργήσουν ένα σύστημα ανακύκλωσης για να αυξήσουν τη χρήση και τους ρυθμούς παραγωγής των ανανεώσιμων πόρων, όπως τα απορρίμματα μετάλλων και τα πλαστικά.
Η Κίνα είχε επιτρέψει τις εισαγωγές απορριμμάτων χαλκού και αλουμινίου υψηλής ποιότητας τον Νοέμβριο του 2020 και έδωσε την έγκριση για εισαγωγές απορριμμάτων χάλυβα υψηλής ποιότητας από το 2021 για να καλύψει την ισχυρή ζήτηση των υλικών.
Το υπουργικό συμβούλιο ζήτησε επίσης να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πόρων και να «αναπτύξει ενέργεια υδρογόνου και ενέργειας βιομάζας ... σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες», ανέφερε σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του. «Μέχρι το 2025 ... η απόρριψη των κύριων ρύπων θα συνεχίσει να μειώνεται, οι εκπομπές άνθρακα θα μειωθούν σημαντικά», δήλωσε το Κρατικό Συμβούλιο.
Ο Πρόεδρος Xi Jinping είχε υποσχεθεί να αυξήσει τους στόχους για τις εκπομπές άνθρακα της Κίνας σε μια δεκαετία και να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης