Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδυτική εταιρεία πιέζει την Exxon να κάνει περισσότερα για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Επενδυτική εταιρεία πιέζει την Exxon να κάνει περισσότερα για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

 Η Engine No. 1 ζητεί από την Exxon να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2050

 

Η ακτιβιστική εταιρεία επενδύσεων Engine No. 1 επανέλαβε την Δευτέρα το αίτημά της στην Exxon Mobil Corp, μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες της Αμερικής, να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2050, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στην εταιρεία.

«Αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του κλίματος, αλλά ένα θεμελιώδες ζήτημα των επενδυτών - δεν διαφέρει από την κατανομή κεφαλαίου ή την αποζημίωση διαχείρισης», ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή.

Η Engine No. 1 επεσήμανε ότι η Exxon χρειάζεται μέλη του διοικητικού συμβουλίου με βαθιά τεχνογνωσία και γνώσεις σχετικά με τις εξελισσόμενες τάσεις για να βρεθεί σε μια πορεία προς καθαρές μηδενικές εκπομπές που είναι βιώσιμες και κερδοφόρες.
Η εταιρεία έχει ήδη ορίσει τέσσερις διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο.
Η Exxon μετακινήθηκε από το να «απορρίπτει τους στόχους μείωσης των εκπομπών ως« διαγωνισμό ομορφιάς» στο να ισχυρίζεται επανειλημμένα αυτό το μήνα ότι τα σχέδια μείωσης των εκπομπών της είναι «συνεπή» με τη Συμφωνία του Παρισιού», ανέφερε η εταιρεία επενδύσεων.
Ενώ η Exxon, αξίας 221 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει κάνει αλλαγές, δεν φτάνουν αρκετά μακριά, τόνισε η επενδυτική εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από το συνταξιοδοτικό ταμείο του συστήματος κρατικών δασκάλων της Καλιφόρνια (CalSTRS).
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Exxon ανακοίνωσε αρκετές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του διορισμού νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου, θέτοντας έναν νέο στόχο για τη μείωση των εκπομπών και τη δέσμευση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα πέντε χρόνια για τη δέσμευση άνθρακα.
«Η εταιρεία στοχεύει στην κορυφαία απόδοση των αερίων του θερμοκηπίου στη βιομηχανία στις επιχειρήσεις της έως το 2030 και πρόσφατα ανακοίνωσε νέα σχέδια μείωσης των εκπομπών για το 2025, τα οποία αναμένεται να είναι σύμφωνα με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού», δήλωσε στην 2021

Η Engine No. 1 θέλει η Exxon να κάνει περισσότερα. «Η ExxonMobil ορίζει μόνο σχέδια μείωσης εκπομπών για το 2025, ενώ οι πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τη Συμφωνία του Παρισιού στοχεύουν σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050», ανέφερε η επιστολή. Η τιμή της μετοχής της Exxon έχει αυξηθεί 27% από τις αρχές Ιανουαρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης