Ενέργεια

Occidental: Τα κέρδη από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα είναι ίσα με του πετρελαίου

Occidental: Τα κέρδη από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα είναι ίσα με του πετρελαίου

Η επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου είχε ζημία προ φόρων 1,1 δισ. δολ. το τέρτατο τρίμηνο

 

Η Occidental Petroleum Corp αναμένει ότι η επιχείρησή της με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αποφέρει κέρδη ίσα με την επιχείρηση παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος Vicki Hollub σε αναλυτές.

Η Occidental προχώρησε μια πρώιμη κίνηση μεταξύ των παραγωγών πετρελαίου των ΗΠΑ για τον καθορισμό φιλόδοξων στόχων εκπομπών καθαρών μηδενικών εκπομπών και πέρυσι δημιούργησε μια επιχείρηση χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για να εμπορευτεί το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως άμεση δέσμευση αέρα.
Η επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από την Occidental ανέθεσε την Τρίτη σύμβαση μηχανικής και σχεδιασμού για εγκατάσταση άμεσης δέσμευσης αέρα στη λεκάνη Permian .
Η σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022 και η κατασκευή θα διαρκέσει άλλους 18 μήνες έως δύο χρόνια, δήλωσε ο Hollub.
Η Occidental συνεργάζεται με άλλες εταιρείες για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων. «Ως μέρος της στρατηγικής χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μπορούμε να παρέχουμε μια λύση για συνεργάτες και άλλους κλάδους, που είναι οι αεροπορικές εταιρείες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας», δήλωσε η Hollub.
«Αυτές οι βιομηχανίες μπορεί να μην έχουν εναλλακτικά μέσα για να μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα

Η επιχείρηση δημοσίευσε τη Δευτέρα μετά το κλείσιμο της αγοράς μεγαλύτερες απώλειες από το αναμενόμενο τέταρτο τρίμηνο παρά τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς η πώληση περιουσιακών στοιχείων επηρέασε τα αποτελέσματα.
Η Occidental είχε ζημία προ φόρων 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου για το τρίμηνο, αν και η μονάδα είχε κέρδη 921 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν κατά 2% στα 25,93 $ την Τρίτη. Ο αντίκτυπος των σοβαρών χειμερινών καταιγίδων στο Τέξας την περασμένη εβδομάδα που διέκοψε την παραγωγή πετρελαίου ήταν προσωρινός, με το 90% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Occidental και τις επιχειρήσεις χημικών της να λειτουργούν ξανά, δήλωσε η Hollub. Το κόστος των διακοπών λειτουργίας και της επανεκκίνησης από τη χειμερινή καταιγίδα δεν έχει ακόμη ποσοτικοποιηθεί, δήλωσε η Hollub. «Αλλά το καλό είναι ότι δεν βλέπουμε μόνιμη ζημιά, και τα πηγάδια που ξεκίνησαν και φαίνονται πολύ καλά», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης