Ενέργεια

ΕΙΑ: Μείωση 10% στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ προκάλεσε η κακοκαιρία στο Τέξας

ΕΙΑ: Μείωση 10% στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ προκάλεσε η κακοκαιρία στο Τέξας
Η συνολική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,1 εκατομμύρια bpd στα 9,7 εκατομμύρια bpd την εβδομάδα έως τις 19 Φεβρουαρίου

 

Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκε κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του παγετού στο Τέξας, που ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση ποτέ, και οι διαδρομές διύλισης μειώθηκαν σε επίπεδα που δεν παρατηρήθηκαν από το 2008, ανέφερε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ .

Η συνολική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,1 εκατομμύρια bpd στα 9,7 εκατομμύρια bpd την εβδομάδα έως τις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ΕΙΑ, καθώς το κρύο οδήγησε εκτός σύνδεσης το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, και οι χειριστές πετρελαίου και τα διυλιστήρια αναγκάστηκαν να κλείσουν τις μονάδες καθώς πάγωσαν τα εξαρτήματα και οι αγωγοί .
Ορισμένοι αναλυτές είχαν εκτιμήσει πολύ υψηλότερα την μείωση της παραγωγής, με ορισμένους να λένε ότι τα πεδία σχιστόλιθου έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό λόγω του κρύου.
Η παραγωγή πετρελαιοπηγών ανακάμπτει, , με την Pioneer Natural Resources, έναν από τους μεγαλύτερους χειριστές σχιστόλιθου στο Τέξας και τη λεκάνη Permian του Νέου Μεξικού, να ανκοινώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της έχει επιστρέψει.

Μείωση έως και 500.000 bpd στην ετήσια παραγωγή

Οι καταιγίδες, ωστόσο, μπορεί να μειώσουν τη συνολική ετήσια παραγωγή κατά περίπου 200.000 έως 500.000 bpd, ανάλογα με την κατάσταση των παλαιότερων και των ημιτελών πηγαδιών που ενδέχεται να μην ανακάμψουν. «Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι αυτό θα είναι μια μακροπρόθεσμη μόνιμη πτώση της παραγωγής», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures στο Σικάγο.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά τα στοιχεία και καθώς οι traders αναμένουν να βελτιωθεί η ζήτηση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 2,4%, στα 63,13 $ το βαρέλι στις ενώ ο Brent αυξήθηκε 2,5%, στα 67,05 $.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια bpd την εβδομάδα σε 12,2 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008. Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 14,5% σε 68,6% της παραγωγικής ικανότητας την εβδομάδα, ανέφερε η ΕΙΑ, καθώς πολλές εγκαταστάσεις στο κέντρο διύλισης κατά μήκος της ακτής του Κόλπου έκλεισαν.
Πολλές από αυτές τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης Port Arthur της Motiva Enterprises, ξεκίνησαν ξανά.

Αποθέματα

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 463 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 5,2 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα αργού στο κέντρο διανομής Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια. Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 249.000 bpd, σύμφωνα με την ΕΙΑ, αλλά οι εισαγωγές μειώθηκαν μόνο κατά 1,3 εκατομμύρια bpd σε περίπου 4,6 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1992, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12.000 βαρέλια στα 257,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 3,1 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 152,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για πτώση 3,7 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης