Κίνα: Προσθήκη 3 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το 2020 - Τι έγινε στην Ευρώπη

Κίνα: Προσθήκη 3 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας το 2020 - Τι έγινε στην Ευρώπη
Η συνολική υπεράκτια αιολική χωρητικότητα υπερβαίνει στην παρούσα φάση τα 35 GW

Στα 3 GW έφθασε η προσθήκη υπεράκτια αιολικής ενέργειας το 2020 για την Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

Η υπεράκτια αιολική βιομηχανία εγκατέστησε πάνω από 6 GW νέας χωρητικότητας παγκοσμίως το 2020. Πρόκειται σχεδόν για τα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, παρά τις επιπτώσεις του Covid-19 και τη δεύτερη καλύτερη χρονιά για τον κλάδο.


Η Ευρώπη

Η σταθερή ανάπτυξη στην Ευρώπη, καθοδηγούμενη από τις Κάτω Χώρες, οι οποίες εγκατέστησαν 1,5 GW, αντιπροσώπευαν την πλειονότητα των υπόλοιπων νέων υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων το 2020, τόνισε η έκθεση πληροφοριών της GWEC για την αγορά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει στην πρώτη θέση παγκοσμίως για τη συνολική χωρητικότητα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ενώ η Κίνα έχει πλέον ξεπεράσει τη Γερμανία για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο υπεράκτια αιολική αγορά με αθροιστική εγκατεστημένη χωρητικότητα. Η συνολική υπεράκτια αιολική χωρητικότητα υπερβαίνει στην παρούσα φάση τα 35 GW.

Μετά την Ολλανδία, το Βέλγιο εγκατέστησε 706 MW, το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέστησε 483 MW και η Γερμανία εγκατέστησε 237 MW νέας χωρητικότητας το 2020.

Ο επικεφαλής στρατηγικής της GWEC για την αγορά και τη στρατηγική Feng Zhao δήλωσε: «Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας παγκοσμίως σε όλη την πανδημία αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητας αυτής της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας. «Αν και η Κίνα επλήγη πρώτη από την κρίση Covid-19, οι επιπτώσεις στον υπεράκτιο αιολικό τομέα ήταν ελάχιστες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης