Ενέργεια

Στραμμένο στην αυριανή (4/3) συνεδρίαση του OPEC+ το βλέμμα των επενδυτών

Στραμμένο στην αυριανή (4/3) συνεδρίαση του OPEC+ το βλέμμα των επενδυτών
Oι προοπτικές της αγοράς πετρελαίου είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν

Οι ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης και η πρόοδος που σημειώνεται στην ανάπτυξη των εμβολίων κατά της πανδημίας ωθούν ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου ενώ ως αντίρροπες δυνάμεις λειτουργούν η αβεβαιότητα για την πολιτική που θα επιλέξει να ακολουθήσει τελικά ο ΟΠΕΚ + και η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην προσεχή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη (4/3), η οποία διεξάγεται σε μια εποχή όπου οι προοπτικές της αγοράς πετρελαίου είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η αγορά αναμένει ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα μειώσουν τις περικοπές παραγωγής, οι οποίες ήταν από τις αυστηρότερες που έχουν επιβληθεί (περίπου 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα), με τον ηγέτη του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία, να μην ανανεώνει την εθελοντική περικοπή παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Ωστόσο, ένα της JTC, το οποίο επικαλείται το Reuters, έκανε λόγο «για προσεκτική αισιοδοξία», αναφέροντας «τις υποκείμενες αβεβαιότητες στις φυσικές αγορές και το μακροοικονομικό κλίμα, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων από μεταλλάξεις της COVID-19 που εξακολουθούν να αυξάνονται».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης