Σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου για χρηματοδότηση τεχνολογιών στα offshore αιολικά

Σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου για χρηματοδότηση τεχνολογιών στα offshore αιολικά
Σύμφωνα με την BEIS το πρόγραμμα FOW Demo αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου Net Zero Innovation και αναζητά τις καλύτερες ιδέες σε διάφορους τομείς τεχνολογίας

Έναν νέο διαγωνισμό για την χρηματοδότηση νέων τεχνολογιών στα offshore αιολικά, αναμένεται να ξεκινήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το renews.biz.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής δήλωσε ότι το Πρόγραμμα Επίδειξης Floating Offshore Wind (FOW) θα ξεκινήσει σύντομα, με τα ενδιαφερόμενα μέρη να είναι σε θέση να υποβάλουν μια φόρμα εγγραφής πριν από την αίτηση που θα τους επιτρέπει να λαμβάνουν ανακοινώσεις προγράμματος και να ειδοποιούνται για επερχόμενες εκδηλώσεις.

Η BEIS είπε ότι το πρόγραμμα FOW Demo αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου Net Zero Innovation και αναζητά τις καλύτερες ιδέες σε διάφορους τομείς τεχνολογίας.

Επενδύσεις 350 δισ. δολ. ως το 2050

Υπενθυμίζεται ότι νέα έκθεση για το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει λόγο για επενδύσεις συνολικού ύψους 350 δισ. δολ σε τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων δικτύων υδρογόνου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών τα επόμενα 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί η ενεργειακή μετάβαση.

Η LPC υπογραμμίζει την κλίμακα των επενδυτικών ευκαιριών για ιδιωτικά κεφάλαια, βοηθώντας την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους του.

Επίσης εκτιμά ότι ο ενεργειακός τομέας θα μπορούσε να αξιοποιήσει ανεκμετάλλευτο ιδιωτικό κεφάλαιο για να αναπτύξει «επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 350 δισεκατομμυρίων λιρών» τα επόμενα 30 χρόνια με στόχο την απανθρακοποίηση της βρετανικής οικονομίας. Αυτή η κλίμακα επενδύσεων ισούται με 12 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο, κάθε χρόνο έως το 2050.

Η πρόβλεψη για το μέλλον

Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι πιο γνωστές τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη επενδυτική ευκαιρία μεσοπρόθεσμα. Οι νεότερες τεχνολογίες όπως η αποθήκευση μπαταριών ή η δέσμευση άνθρακα μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να γίνουν επενδύσεις, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνουν νόμιμες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης