Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ευνοϊκοί όροι αναμένονται για το ομόλογο της ΔΕΗ

Ευνοϊκοί όροι αναμένονται για το ομόλογο της ΔΕΗ
Το κουπόνι της έκδοσης της ΔΕΗ δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί και κάτω από το 3,75%

Ευνοϊκοί αναμένεται να είναι οι όροι για το ομόλογο της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές της αγοράς ομολόγων, το κουπόνι της έκδοσης της ΔΕΗ δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί και κάτω από το 3,75%.

Συγκεκριμένα τις ίδιες πηγές, στην αγορά  «υπάρχει και η έκπληξη» καθώς, ήδη έχει εμπεδωθεί εμπιστοσύνη στους επενδυτές μετά το επιχειρηματικό σχέδιο του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσση και τις εξαγγελίες του για τις Ανανεώσιμες Πηγές, την πώληση ΔΕΔΔΗΕ, την ηλεκτροκίνηση κ.λπ.

Οι κινήσεις

Η εταιρεία προχώρησε σε περισσότερες κινήσεις από όσες εξήγγειλε καθώς υπέγραψε την συμφωνία με την RWE, αλλά προχώρησε και σε σειρά αιτήσεων για επένδυση 500 -700 εκατ ευρώ για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας ισχύος 1GW.
Υπενθυμίζεται ότι, η ΔΕΗ θα ζητήσει την άντληση κεφαλαίων 500 ή 700 εκατ. ευρώ και ο στόχος θα είναι αφενός να μειωθεί το κόστος δανεισμού και αφετέρου να εξασφαλιστούν κεφάλαια για τις επενδύσεις.

Ρήτρα αειφορίας

Η ομολογιακή έκδοση της ΔΕΗ θα περιλαμβάνει ρήτρα αειφορίας, δηλαδή η εταιρεία δεσμεύεται να μειώνει τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.
Με την μείωση των εκπομπών η οποία θα παρακολουθείται μειώνεται συνακόλουθα το ρίσκο ενω σε μια νέα έκδοση, η εταιρεία θα μπορεί να διεκδικήσει χαμηλότερο επιτόκιο, βάσει των επιδόσεων της.
Η Fitch σε πρόσφατη αξιολόγηση της είχε βαθμολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ με ΒΒ- και ουσιαστικά αυτή η αποτίμηση άνοιξε τον δρόμο για τις διεθνείς αγορές.

Εντός των δυο επόμενων εβδομάδων το ομολογιακό της ΔΕΗ – Πού θα κυμανθεί μετά την έκδοση το επιτόκιο;

Επειδή οι ανάδοχοι της έκδοσης της ΔΕΗ Goldman Sachs και Eurobank θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν – όπως έκανε και η Alpha Bank- την ομαλοποίηση στις διεθνείς αγορές ομολόγων μετά την πρόσφατη αναστάτωση - η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμάται να δώσει την εντολή - για τις παρουσιάσεις σε επενδυτές και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών - πιθανότατα μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης