Clean Energy και Total ιδρύουν κοινή εταιρεία για την παραγωγή ανανεώσιμου φυσικού αερίου

Clean Energy και Total ιδρύουν κοινή εταιρεία για την παραγωγή ανανεώσιμου φυσικού αερίου
Η κοινοπραξία θα έχει αρχικά κεφάλαια 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών αερίου

Η αμερικανική εταιρεία εναλλακτικών καυσίμων Clean Energy Fuels Corp και ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Total SE, ανακοίνωσαν την Πέμπτη 4/3/2021 τους όρους μιας νέας κοινοπραξίας που επικεντρώνεται στην παραγωγή ανανεώσιμου
Η κοινοπραξία, που ανήκει εξίσου και στις δύο εταιρείες, θα έχει αρχικά κεφάλαια 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών αερίου. Αυτό το ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί στα 400 εκατομμύρια δολάρια αργότερα καθώς «προχωρούν οι αναπτυξιακές ευκαιρίες», ανέφερε η Clean Energy στην ανακοίνωση.

Η Clean Energy ανακοίνωσε ότι η Total θα παρέχει επίσης πιστωτική υποστήριξη στην κοινή επιχείρηση για την κατασκευή της λεγόμενης «κατάντη» υποδομής, η οποία περιλαμβάνει διυλιστήρια και πρατήρια καυσίμων.
Το αρνητικό σε άνθρακα RNG παράγεται όταν οι εκπομπές άνθρακα συλλαμβάνονται και μετατρέπονται σε καύσιμο μεταφοράς, μειώνοντας τις επιβλαβείς επιπτώσεις της μακροπρόθεσμης κλιματικής αλλαγής.

Μείωση εκπομπών

Οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας έχουν θέσει στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ή διερευνούν επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πράσινη τεχνολογία εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από επενδυτές και ακτιβιστές.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Total Patrick Pouyanne δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η εταιρεία του θα διατηρήσει τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φέτος, καθώς προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να στραφεί προς την ηλεκτρική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι αμερικανικές Exxon και Chevron επενδύουν επίσης στην τεχνολογία αφαίρεσης άνθρακα, καθώς οι παραδοσιακές παγκόσμιες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου προσπαθούν να επενδύσουν περισσότερο στην πράσινη ενέργεια και να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης