Ενέργεια

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Αναπόφευκτο ένα νέο black out σε Πελοπόννησο και όχι μόνο

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Αναπόφευκτο ένα νέο black out σε Πελοπόννησο και όχι μόνο
Οι προειδοποιητικές καμπάνες έχουν ήδη χτυπήσει και είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σημειώνει μεταξύ άλλων η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Σε κατάσταση ομηρίας βρίσκεται πλέον το Δίκτυο Μεταφοράς ΗΕ της Πελοποννήσου μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων υπέρ της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει πέντε μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων και ουσιαστικά σταματά τις εργασίες του «Δυτικού Διάδρομου», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Το Πρωτοδικείο με μια πρωτοφανή, περίεργη και προκλητική απόφαση αναγνώρισε την «οπτική όχληση» (!!!) που επικαλέστηκαν οι μοναχές ,από την τοποθέτηση δύο πυλώνων (σε σύνολο 350 που έχουν τοποθετηθεί ) κατά μήκος της Γραμμής Μεταφοράς  ενός έργου με κόστος που ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια ευρώ και ενισχύει το σύστημα προκειμένου χιλιάδες καταναλωτές να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε επισημάνει με δελτίο τύπου στις 19/1/2021 και λίγο πριν την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου  τους κινδύνους, «για την ευστάθεια και την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μας»,  που υπάρχουν από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Γραμμής Μεταφοράς (400 kV). Αν το έργο του «Δυτικού Διαδρόμου» είχε ολοκληρωθεί , το συμβάν στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου δεν θα είχε καμιά επίπτωση στην τροφοδοσία των καταναλωτών στην Πελοπόννησο. 

Σε κάθε περίπτωση η νέα εξέλιξη θέτει σε οριακή κατάσταση το δίκτυο και κάνει αναπόφευκτο ένα νέο  black out σε Πελοπόννησο αλλά και στην Κρήτη ειδικά τώρα που λόγω της αύξησης της ζήτησης (τουρισμός) μπορεί να συμπαρασύρει και το δίκτυο στη μεγαλόνησο (μέσω της διασύνδεσης).  

Αν η αντικοινωνική συμπεριφορά των μοναχών, που θέλουν να επιβάλλουν την θέλησή τους σε βάρος των χιλιάδων καταναλωτών,  είναι η μια πτυχή του προβλήματος η άλλη είναι οι σημαντικές επιπτώσεις, οικονομικές και κοινωνικές για τις οποίες δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας και καθυστερήσεων.

Οι προειδοποιητικές καμπάνες έχουν ήδη χτυπήσει και είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην αφεθεί στην τύχη το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και κατ΄επέκταση η ομαλή τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης