Στην τελική ευθεία το πρώτο, εμπορικής κλίμακας, υπεράκτιο αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ

Στην τελική ευθεία το πρώτο, εμπορικής κλίμακας, υπεράκτιο αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ
Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το έργο Vineyard Wind

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την τελική περιβαλλοντική μελέτη για το πρώτο, εμπορικής κλίμακας αμερικανικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο , ανακοίνωσε τη Δευτέρα 8/3/2021, ξεπερνώντας ένα βασικό εμπόδιο που απαιτείται για να προχωρήσει το έργο στη Μασαχουσέτη.

Η τελική δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) για το έργο Vineyard Wind, ένα έργο αιολικής ενέργειας 800 μεγαβάτ θα δημοσιευτεί στο ομοσπονδιακό μητρώο μέχρι την Παρασκευή, ξεκινώντας μια τελική περίοδο δημόσια διαβούλευσης 30 ημερών πριν την απόφαση για την έγκριση του έργου.
Το έργο είναι ένα βασικό βήμα για τη διοίκηση Biden, η οποία έχει θέσει ως στόχο να διπλασιάσει την υπεράκτια αιολική ικανότητα έως το 2030 και να αποθρακώσει τον τομέα της ενέργειας έως το 2035.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να γίνουν παγκόσμιοι ηγέτες καθαρής ενέργειας», δήλωσε η Laura Daniel Davis της Διαχείρισης Γης και Ορυκτών.
Τον περασμένο μήνα, η διοίκηση του Biden ανέστρεψε απόφαση της κυβέρνησης Trump που ακύρωnε τη διαδικασία αδειοδότησης για το Vineyard Wind στα τέλη του περασμένου έτους.
Η Vineyard Wind είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Avangrid Inc, μιας μονάδας της Iberdrola και της Copenhagen Infrastructure Partners.

Το έργο απέχει 15 μίλια (24 χλμ.) από την ακτή της Μασαχουσέτης. Μόλις κατασκευαστεί, αναμένεται να παρέχει ισχύ σε περισσότερα από 400.000 σπίτια της Μασαχουσέτης. Το προτεινόμενο έργο θα βρίσκεται περίπου 12 ναυτικά μίλια υπεράκτια του Martha's Vineyard και 12 ναυτικά μίλια υπεράκτια του Nantucket στο βόρειο τμήμα της περιοχής μίσθωσης της Vineyard Wind. Η υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας η οποία είχε διαμαρτυρηθεί για τον αργό ρυθμό έκδοσης της άδειας για έργα χαιρέτισε την ανακοίνωση της Δευτέρας. «Ένα έγκαιρο και αποτελεσματικό καθεστώς αδειοδότησης είναι αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της παραγωγής ενέργειας και της οικονομικής ευκαιρίας του υπεράκτιου ανέμου. Με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, είμαστε πιο κοντά σε αυτήν την πραγματικότητα », δήλωσε ο Πρόεδρος της National Ocean Industries Association (NOIA) Erik Milito.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης