Τελευταία Νέα

Η S&P Global Platts ξεκινά την τιμολόγηση «πράσινου» αλουμινίου από τον Απρίλιο

Η S&P Global Platts ξεκινά την τιμολόγηση «πράσινου» αλουμινίου από τον Απρίλιο

 Ψηφιακό μητρώο για την αποθήκευση άνθρακα και πλατφόρμα για συναλλαγές σχεδιάζει το London Metal Exchange

 

Η S&P Global Platts θα ξεκινήσει να δίνει εκτιμήσεις τιμών για «πράσινο» αλουμίνιο τον Απρίλιο, το οποίο παράγεται χρησιμοποιώντας διαδικασία που μειώνει τις εκπομπές άνθρακα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη  Παρασκευή 5/3/2021.

Ο τομέας των μετάλλων προχωρεί στην υιοθέτηση κοινών προτύπων για αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς οι παραγωγοί ανταγωνίζονται για το μερίδιο αγοράς ενώ βρίσκονται υπό πίεση για να μειώσουν τις εκπομπές τους.
Το London Metal Exchange, η μεγαλύτερη βιομηχανική αγορά μετάλλων στον κόσμο, απέρριψε τις εκκλήσεις για δημιουργία ξεχωριστού συμβολαίου για αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα και αντ 'αυτού σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό μητρώο φέτος για την αποθήκευση άνθρακα και μια διαδικτυακή πλατφόρμα για συναλλαγές.

Πρεμιέρα στις 6 Απριλίου

Η S&P Global Platts ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να εκδίδει ημερήσιες τιμές τόσο για αλουμίνιο χαμηλού άνθρακα όσο και μηδενικού άνθρακα στις 6 Απριλίου.
Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες αλουμινίου έχουν κυκλοφορήσει προϊόντα με ίχνη χαμηλότερου άνθρακα, κυρίως χρησιμοποιώντας υδροηλεκτρική ενέργεια, αλλά το καθένα χρησιμοποιεί διαφορετικά πρότυπα.
Η Platts επεσήμανε ότι η τιμή αλουμινίου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα θα ισχύει για το πρωτογενές αλουμίνιο με μέγιστες εκπομπές στο χυτήριο τεσσάρων τόνων διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο μετάλλου.

«Ενώ η Platts παρέχει αρχικά νέες τιμές χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα εστιασμένες στο αλουμίνιο, σχεδιάζουμε επίσης να ξεκινήσουμε πρόσθετες αναφορές τιμών και κόστους σε όλες τις αλυσίδες αξίας μετάλλων και πρώτων υλών», δήλωσε ο Ian Dudden, διευθυντής τιμολόγησης μετάλλων και γεωργίας.

Το αλουμίνιο, το οποίο απαιτεί τεράστια ποσότητα ενέργειας, είναι ένα από τα πιο υψηλής έντασης άνθρακα μέταλλα, εκπέμποντας κατά μέσο όρο 16,5 τόνους CO2 ανά τόνο παραγωγής.
Αντιθέτως, η επεξεργασία χάλυβα, ενώ ένας πολύ μεγαλύτερος ρυπαίνων συνολικά, εκπέμπει μόλις 2,3 τόνους CO2 ανά τόνο παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης