Τελευταία Νέα

H.B: Επένδυση 95 εκατ. λιρών στην κατασκευή λιμενικών υποδομών σε υπεράκτια αιολικά

H.B: Επένδυση 95 εκατ. λιρών στην κατασκευή λιμενικών υποδομών σε υπεράκτια αιολικά
Νέες θέσεις εργασίες θα προκύψουν από την επένδυση στα υπαράκτια αιολικά
Σχετικά Άρθρα

Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει 95 εκατομμύρια λίρες στη δημιουργία δύο νέων λιμενικών υποδομών κοντά σε υπεράκτια αιολικά πάρκα, υποστηρίζοντας 6.000 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα λιμάνια θα έχουν την ικανότητα να φιλοξενήσουν έως και επτά κατασκευαστές για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη έργων αιολικής ενέργειας επόμενης γενιάς, δήλωσε η κυβέρνηση, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας σε κάθε τοποθεσία.

Νέα σελίδα

Η κατασκευή και στις δύο τοποθεσίες θα ξεκινήσει αργότερα φέτος και μόλις ολοκληρωθούν, τα δύο λιμάνια θα έχουν την ικανότητα να υποστηρίξουν την ανάπτυξη έως και 9 GW έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας κάθε χρόνο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Σχετικά με αυτό, ο πρωθυπουργός της χώρας, Boris Johnson τόνισε ότι: «Κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης πριν από 200 χρόνια, ο άνεμος τροφοδότησε τα πανιά των πλοίων από το Humber και το Teesside που εμπορεύονται αγαθά σε όλο τον κόσμο. Στην παρούσα φάση, το Humber και το Teesside θα βάλουν τον άνεμο στα πανιά της νέας μας πράσινης βιομηχανικής επανάστασης, δημιουργώντας την επόμενη γενιά υπεράκτιων ανεμογεννητριών, ενώ δημιουργούν 6.000 νέες πράσινες θέσεις εργασίας στη διαδικασία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ύψος της επένδυσης αλλά και την αναγκαιότητα της νέας μορφής ΑΠΕ για το παρόν και το μέλλον των ενεργειακών δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου. «Η επένδυση πολλών εκατομμυρίων λιρών σε αυτές τις ιστορικές παράκτιες κοινότητες είναι ένα σημαντικό βήμα προς την παραγωγή της καθαρής, φθηνής ενέργειας που χρειαζόμαστε για να τροφοδοτήσουμε τα σπίτια και την οικονομία μας χωρίς να καταστρέψουμε το περιβάλλον».

Iστορική επένδυση

Η κρατική χρηματοδότηση θα δοθεί μέσω της επένδυσης ύψους 160 εκατομμυρίων λιρών για την αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής και την υποστήριξη της κατασκευής που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2020.

Ο Γραμματέας Επιχειρήσεων και Ενέργειας Kwasi Kwarteng πρόσθεσε: «Ο υπεράκτιος αιολικός τομέας αποτελεί μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας για τη βιομηχανία της χώρας, παρέχοντας φθηνή, πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ενώ υποστηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη χωρητικότητα υπεράκτιων ανέμων στον κόσμο, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι θα αποκομίσουμε πλήρως οικονομικά οφέλη.

Τέλος, η σημερινή επένδυση σε Humber και Teesside θα βάλουν το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολύ καλή θέση για την προσέλκυση νέων υπεράκτιων επενδυτών» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης