Ενέργεια

Μείωση των εκπομπών CO2 της Shell κατά 16% το 2020 - Διαγράμματα

Μείωση των εκπομπών CO2 της Shell κατά 16% το 2020 - Διαγράμματα
Η Shell έχει ξεκινήσει μια σημαντική αναθεώρηση για τη μετάβαση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
Σχετικά Άρθρα

Κατά 16% μειώθηκαν οι συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Shell το 2020, δεδομένου ότι οι πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν απότομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Shell ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της ότι οι συνολικές εκπομπές από τις πηγές πετρελαίου στις πωλήσεις καυσίμων στο μπροστινό μέρος μειώθηκαν σε 1,38 δισεκατομμύρια τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα πέρυσι, από 1,65 δισεκατομμύρια το 2019. Σημειώνει παράλληλα, ότι «μια από τις κυριότερες αιτίες αυτή της μείωσης, ήταν η χαμηλότερη ζήτηση για ενέργεια, ειδικά για πετρέλαιο και φυσικό αέριο».

11_1.JPG

Εστίαση της Shell

Η καθαρή ένταση άνθρακα, το βασικό μέτρο στο οποίο εστιάζει η Αγγλο-Ολλανδική εταιρεία  στη στρατηγική της ενεργειακής μετάβασης  μειώθηκε πέρυσι σε 75 γραμμάρια ισοδυνάμου CO2 ανά megajoules, μείωση 4% από το 2019, δήλωσε η Shell. Η ένταση της ενέργειας του άνθρακα σημαίνει ότι μια εταιρεία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων ενώ αντισταθμίζει τις εκπομπές άνθρακα ή προσθέτοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μείγμα προϊόντων της.

Επίσης, η Shell έχει ξεκινήσει μια σημαντική αναθεώρηση για τη μετάβαση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό φυσικά έγινε στο πλαίσιο της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως τα μέσα του αιώνα. Σημειώνεται ότι η Shell λειτουργεί περίπου 46.000 πρατήρια καυσίμων λιανικής. Η αμοιβή των στελεχών συνδέεται με την επιτυχία της στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της.

66_1.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης