Ενέργεια

«Ματιές» της Tesla στην αγορά της Ινδίας - Σχέδιο για υποδομές ηλεκτροκίνησης

«Ματιές» της Tesla στην αγορά της Ινδίας - Σχέδιο για υποδομές ηλεκτροκίνησης
Oι συνομιλίες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει υπογραφεί ακόμη συμφωνία
Σχετικά Άρθρα

Η Tesla βρίσκεται σε αρχικές συνομιλίες με τη μεγαλύτερη ινδική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, την Tata Power, για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με την υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ινδία, ανέφερε το CNBC-TV18.

Όπως αναφέρεται, οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει υπογραφεί ακόμη συμφωνία. Η Tesla σχεδιάζει να έχει αρχικά δύο ή τρία σημεία πώλησης στην Ινδία με την επίσημη κυκλοφορία φέτος, και θα συνεργαστεί με τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε από τους τοπικούς προμηθευτές εξαρτημάτων της.

Οι προθέσεις

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, διάφορες αναφορές και σχόλια από Ινδούς αξιωματούχους έχουν δείξει ότι η Tesla ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια μονάδα, ή πιθανώς κατασκευή, στην Ινδία. Τον Ιανουάριο του 2021, η Tesla ίδρυσε μια ινδική θυγατρική, την Tesla Motors India και την Energy Private Limited, στην πόλη Μπανγκαλόρ στην Καρνατάκα.

Παράλληλα, τον περασμένο μήνα, ο αρχηγός της πολιτείας Karnataka, B S Yediyurappa, δήλωσε ότι η Tesla θα δημιουργήσει μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στην Ινδία. Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Reuters, η ανακοίνωση του μελλοντικού εργοστασίου EV της Tesla στην Ινδία ήταν μέρος ενός μακρύτερου εγγράφου με επισημάνσεις του προϋπολογισμού της Ινδίας.

Oι εντυπώσεις του Twitter

Σημειώνεται μάλιστα, ότι  ο Εlon Musk διασκεδάζει τις εντυπώσεις με ακολούθους του στο Twitter. Ο Musk έχει ρίξει μια ματιά στην δυνητικά τεράστια αλλά σε μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένη αγορά EV στην Ινδία, λέγοντας ότι το 2019 «θα λατρέψει» την Tesla να είναι εκεί μέσα στο 2021. Το 2018, ο Musk είπε ότι οι απαιτητικοί κυβερνητικοί κανονισμοί εμπόδισαν την Tesla να εισέλθει στην Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης