Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία αναστέλλουν τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca

Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία αναστέλλουν τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca
Μετά τις Ιρλανδία και Ολλανδία, και η Γερμανία αποφάσισε να αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca
Την απόφαση να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca έλαβαν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, έπειτα από περιστατικά θρομβώσεων, Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη θεώρησαν αναγκαίο να αναστείλουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της βρετανικής φαρμακευτικής. 
Στη Γερμανία, μετά και από σύσταση του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ, ο υπουργός Υγείας της χώρας τόνισε ότι το «φρένο» στη χορήγησή του μπήκε λόγω ανησυχητικών περιστατικών θρομβώσεων.
Η Γαλλία αποφάσισε να «αναστείλει για προληπτικούς λόγους» τη χρήση του, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αύριο Τρίτη 16 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Emmanuel Macron, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 
Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως «ελπίζει να ξαναξεκινήσει» γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό «εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού».

Διευρύνονται τα «μπλόκα»

Έτσι, παρά τις διαβεβαιώσεις της AstraZeneca, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σχετικά με την ασφάλεια του εν λόγω εμβολίου, τα «μπλόκα» στην Ευρώπη διευρύνονται.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης