Τελευταία Νέα

Δεύτερο «χτύπημα» της Iberdrola στα offshore αιολικά της Ιαπωνίας

Δεύτερο «χτύπημα» της Iberdrola στα offshore αιολικά της Ιαπωνίας
Συνεργασία της Iberdrola με τοπικές εταιρείες της Ιαπωνίας

Δεύτερο επενδυτικό άνοιγμα στην Ιαπωνία επιχειρεί η Iberdrola με αιολικό project συνολικής ισχύος 600 MW. Σύμφωνα με το renews, η ισπανική εταιρεία θα συνεργαστεί με την τοπική εταιρεία Cosmo Eco Power και την εταιρεία μηχανικών Hitz για την από κοινού ανάπτυξη του έργου Seihoku-oki στο νομό Aomori, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Seihoku-oki αναμένεται να εισέλθει στον 2ο γύρο της δημοπρασίας  που έχει προγραμματίσει η ιαπωνική κυβέρνηση μεταξύ του τρέχοντος έτους και του 2022. Το έργο θα διευθύνεται από την Iberdrola και την Cosmo Eco Power, με παρόμοια δικαιώματα ψήφου, μαζί με την Hitz. Πρόκειται μάλιστα για την 6η συμφωνία της εταιρείας στα υπεράκτια αιολικά από τις αρχές του 2020.

Η Acacia Renewables διαθέτει δύο υπό κατασκευή αιολικά πάρκα ανοικτής θάλασσας, με συνδυασμένη ισχύ 1.200 MW, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία έως το 2028. Έχει επίσης τέσσερα άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με συνολική ισχύ 2.100 MW. Αυτά τα έξι έργα θα αναπτυχθούν από την Iberdrola μαζί με την Green Investment Group (GIG) της Macquarie.

To εγχώριο project του 1 δισ. ευρώ

Κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ σχεδιάζει να διαθέσει η Iberdrola για την κατασκευή του πρώτου αιολικού μεγάλης κλίμακας στην Ισπανία.Συγκεκριμένα, πρόκειται να ξεκινήσει την μελέτη και σχεδιασμό του έργου ισχύος 300 MW φέτος, δημιουργώντας τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του 2021 και του 2022.

Μεταξύ 2023 και 2026 το έργο θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 2.800 θέσεις εργασίας ετησίως κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Για το έργο

Η δημιουργία του πάρκου θα απαιτήσει την συμμετοχή από 66 τοπικές επιχειρήσεις και τεχνολογικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων 55 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το έργο είναι μία από τις 150 πρωτοβουλίες που υπέβαλε η εταιρεία στο πρόγραμμα ΕΕ της επόμενης γενιάς, στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής θερμότητας, της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, της βιώσιμης κινητικότητας, του πράσινου υδρογόνου, των καινοτόμων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των έξυπνων δικτύων, της κυκλικής οικονομίας και της αποθήκευσης ενέργειας.

Αυτά θα μπορούσαν ενδεχομένως να κινητοποιήσουν επενδύσεις ύψους 21 δισ. ευρώ και να συμπεριλάβουν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα έργα, συλλογικά, θα δημιουργούσαν 45.000 θέσεις εργασίας ετησίως και οικονομική ανάπτυξη άνω του 1,5% του ΑΕΠ, καθώς και νέες ευκαιρίες απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές. Επιπλέον, η Iberdrola αναπτύσσει επενδυτικό σχέδιο 14,3 δισ. ευρώ έως το 2025 στην Ισπανία.

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης