Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Swiss Re θα καταργήσει σταδιακά την αντασφάλιση άνθρακα έως το 2040

Η Swiss Re θα καταργήσει σταδιακά την αντασφάλιση άνθρακα έως το 2040

Περιορισμός του κλιματικού κινδύνου στα χαρτοφυλάκια

 

Η Swiss Re ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει πλήρως την αντασφάλιση της βιομηχανίας θερμικού άνθρακα έως το 2040, μια κίνηση που επαινέθηκε από τους ακτιβιστές του κλίματος.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι ασφαλιστές αντιμετωπίζουν ζημίες που σχετίζονται με το κλίμα και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του κλίματος στα χαρτοφυλάκια τους. Ως προσωρινό βήμα, η Swiss Re ανέφερε ότι θα καταργήσει σταδιακά την έκθεση στον άνθρακα έως το 2030 για τις χώρες που ανήκουν στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το μέτρο θα επηρεάσει διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, όπως ακίνητα, ατυχήματα και θαλάσσια φορτία.

Το ακτιβιστικό δίκτυο Insure Our Future δήλωσε ότι η πρωτοβουλία «σηματοδοτεί μια σημαντική κίνηση στον αντασφαλιστικό κλάδο» και κάλεσε τους ανταγωνιστές να το ακολουθήσουν. Η Regine Richter, της Urgewald, δήλωσε ότι χαιρετίζει την κίνηση επειδή κλείνει «το μεγάλο κενό στις πολιτικές αντασφάλισης για τον άνθρακα».
Η ανακοίνωση «στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην αγορά ότι ο αέρας γίνεται πιο λεπτός και λεπτότερος για τον άνθρακα», δήλωσε η Richter.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης