Τελευταία Νέα

Eταιρικό PPA της Repsol με την Microsoft στην Ευρώπη - Η συμφωνία και η τάση

Eταιρικό PPA της Repsol με την Microsoft στην Ευρώπη - Η συμφωνία και η τάση
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει το 100% του ενεργειακού εφοδιασμού της από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025

Η Repsol θα παρέχει ανανεώσιμη ισχύ για τις λειτουργίες της Microsoft στην Ευρώπη, σύμφωνα με το renews.

Συγκεκριμένα, θα παρέχει μακροπρόθεσμη παροχή ανανεώσιμης αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε λειτουργίες της Microsoft στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας. Από την πλευρά της, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει το 100% του ενεργειακού εφοδιασμού της από ανανεώσιμες πηγές έως το 2025.

Οι στόχοι της Repsol

Στόχος της Repsol είναι η ικανότητα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 7,5 GW έως το 2025 και 15 GW το 2030. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες γνωστοποίησαν ότι θα συνεργαστούν για τη δημιουργία νέων ψηφιακών λύσεων με τεχνητή νοημοσύνη. Η Repsol θα επεκτείνει τη χρήση λύσεων cloud της Microsoft για να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες της.

H συμφωνία της BP με την Snowy Hydro

Σε μια σημαντική επίκαιρη συμφωνία προχώρησαν η BP και Snowy Hydro για την τροφοδοσία των πρατηρίων της πρώτης στη Νέα Νότια Ουαλία χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές. Πρόκειται για την γνωστή πλέον συμφωνία αγοροπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των PPA. Πιο συγκεκριμένα, τα «πράσινα» PPA (Power Purchase Agreements) δηλαδή τα διμερή συμβόλαια προμήθειας ηλεκτρισμού από ΑΠΕ μεταξύ παραγωγών και επιλέξιμων καταναλωτών.

Η συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) θα επιτρέψει στον τέταρτο μεγαλύτερο λιανοπωλητή ενέργειας στην Αυστραλιανή Εθνική Αγορά Ηλεκτρισμού να κατασκευάσει το φωτοβολταϊκό των 107 MW για να προμηθεύσει τα πρατήρια καυσίμων με ανανεώσιμη ενέργεια.

Διευρύνεται η ομπρέλα των συμφωνιών

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ένα νέο εταιρικό PPA (Corporate Power Purchase Agreement) μετράει στο χαρτοφυλάκιό της η Total μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Total Quadran, με το άλλο μέρος της συμφωνίας να είναι η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange.

Σύμφωνα με την συμφωνία, η Total αναλαμβάνει να προμηθεύσει την Orange με 100 GWh ετησίως ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για περίοδο 20 ετών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης