Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Νέα εποχή πτήσεων χωρίς «ενοχές» στη Βρετανία - Το σχέδιο για τα αεροπορικά καύσιμα

Νέα εποχή πτήσεων χωρίς «ενοχές» στη Βρετανία - Το σχέδιο για τα αεροπορικά καύσιμα
Η πρωτοβουλία αυτής της ιδέας ανήκει στην Jet Zero Council

Στροφή στην παραγωγή αεροπορικών καυσίμων από ανακυκλωμένα υλικά, κατά προτίμηση οικιακά απορρίμματα, κάνει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Υπουργοί της κυβέρνησης σχεδιάζουν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μια νέα εποχή πτήσεων χωρίς ενοχές». Οι εταιρίες που θα συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα μπορούν να λάβουν τμήμα από το συνολικό κονδύλι 15 εκατ. στερλινών (17,4 εκατ. ευρώ) για την ανάπτυξη «πρωτοποριακών μονάδων παραγωγής» καυσίμων για αεροσκάφη προερχόμενα από οικιακά απορρίμματα, ξύλα και ροκανίδια, αλλά και ηλεκτρικά στοιχεία, και βιομηχανικά αέρια και απορρίμματα.

Οι μεγάλοι στόχοι

Το υπουργείο Μεταφορών του Λονδίνου δηλώνει ότι τα καύσιμα για τα οποία προκηρύσσει τον διαγωνισμό πρόκειται να μειώσουν τις εκπομπές επικίνδυνων για το περιβάλλον αερίων περισσότερο από 70%, σε σύγκριση με τα συμβατικά αεροπορικά καύσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα, ενώ η ανάπτυξη του εναλλακτικού καυσίμου εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι μπορεί να δημιουργήσει έως και 11.500 θέσεις εργασίας.

Η πρωτοβουλία

Τη σχετική πρωτοβουλία έχει προτείνει από καιρό μια ομάδα πίεσης με την ονομασία Jet Zero Council, που σκοπό έχει την παραγωγή και χρήση από την αεροπορική βιομηχανία καυσίμων αβλαβών για το περιβάλλον. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν τόσο εταιρίες της αγοράς (αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, εταιρίες ανακύκλωσης κλπ.), όσο και υπουργοί και κυβερνητικές υπηρεσίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης