Διεθνή

Fauci: Το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό είναι πιθανόν πολύ καλό

Fauci: Το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό είναι πιθανόν πολύ καλό

Προβληματική η ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με τον Αμερικανό επικεφαλής σύμβουλο της κυβέρνησης

Tο εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 είναι πιθανότατα πολύ καλό, αλλά η ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης εξέφρασε τις ανησυχίες της για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία παρουσίασε τα στοιχεία σε δελτίο τύπου αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι.

«Είναι πιθανώς ένα πολύ καλό εμβόλιο», δήλωσε ο Φάουτσι, σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν COVID-19 και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) στο πρόγραμμα "Good Morning America" ​​του ABC News. «Αν το κοιτάξετε, τα δεδομένα είναι πραγματικά αρκετά καλά, αλλά η ανακοίνωση στο δελτίο τύπου ήταν ανακριβής».

Ο Φάουτσι έκανε λόγο για ένα «αχρείαστο σφάλμα», το οποίο αυξάνει μόνο τις αμφιβολίες του κοινού για τα εμβόλια και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε περισσότερη διστακτικότητα.

Το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας, που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια και την ακρίβεια της δοκιμής των εμβολίων της AstraZeneca, εξέφρασε ανησυχίες στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών περιλάμβαναν πληροφορίες που είχαν ξεπεραστεί.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19 σε μια κλινική δοκιμή των ΗΠΑ που έγινε σε περισσότερους από 30.000 εθελοντές. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης