Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Συζήτηση Παπαθανάση με Ελληνική Παραγωγή για το ρόλο της βιομηχανίας στην ανάκαμψη της οικονομίας

Συζήτηση Παπαθανάση με Ελληνική Παραγωγή για το ρόλο της βιομηχανίας στην ανάκαμψη της οικονομίας
Ο κ. Παπαθανάσης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο της βιομηχανίας

Ο ρόλος της μεταποιητικής βιομηχανίας στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας και τα σχετικά εργαλεία στήριξης αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης σε διαδικτυακή συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ –ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» την Τρίτη 23 Μαρτίου.

Καλωσορίζοντας τον κ. Υπουργό, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ   κ. Μ. Στασινόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη ανθεκτικότητα που επέδειξε η ελληνική μεταποίηση ΚΑΙ στην πανδημική κρίση, όπως και στην προηγούμενη δεκαετή κρίση.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΕΠ του τελευταίου τρίμηνου του 2020, οι εξαγωγές αγαθών εμφάνισαν σημαντική αύξηση κατά 13,6%, ενώ το σύνολο των εξαγωγών υποχώρησε κατά 13,4% αποκλειστικά λόγω της μείωσης των εξαγωγών υπηρεσιών (κυρίως του τουρισμού). «Η μεταποιητική βιομηχανία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για μια ανάκαμψη στέρεη, ισχυρή και το κυριότερο, διατηρήσιμη, με ποιοτικές θέσεις εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινόπουλος.

Ο κ. Παπαθανάσης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο της βιομηχανίας για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ για το ευρύτερο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας με έμφαση στα θέματα εργαλείων στήριξης των επενδύσεων και στον Αναπτυξιακό Νόμο (4399/2016).

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε, διατυπώθηκαν ιδέες και προτάσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και επιτάχυνσης των επενδύσεων προκειμένου να στηριχθεί αποτελεσματικά η προσπάθεια ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελληνικής Βιομηχανίας.


 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης