Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Petrochina: Αύξηση κατά 55% στην παραγωγή φυσ. αερίου - Στο 2025 το peak εκπομπών CO2

Petrochina: Αύξηση κατά 55% στην παραγωγή φυσ. αερίου - Στο 2025 το peak εκπομπών CO2
H εταιρεία στοχεύει στην παραγωγή 150 έως 160 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου το 2025

Η PetroChina, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ασίας, αναμένει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα ανέλθουν γύρω στο 2025 στο πικ τους.

Αυτό γιατί στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου χαμηλότερου άνθρακα στο 55% του συνόλου της μέχρι τότε, ανέφερε ανώτατο στέλεχος στο Reuters.
Η κορυφαία κινεζική εταιρεία ενέργειας στοχεύει στην παραγωγή 150 έως 160 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου το 2025, δήλωσε ο πρόεδρος Dai Houliang.

Πρόσφατη ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2020, η PetroChina ανακάλυψε ένα πεδίο φυσικού αερίου με αποθέματα άνω των 100 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχο της εταιρείας που δήλωσε ότι το μπλοκ θα μπορούσε να παράγει 610.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου συν 106,3 κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου καθημερινά.

«Σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη στην εξερεύνηση φυσικού αερίου στο νότιο χείλος της λεκάνης Junggar, η οποία θα εγγυηθεί περαιτέρω την προμήθεια φυσικού αερίου της εταιρείας μας και θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής», δήλωσε ο Huo Jin, γενικός διευθυντής της μονάδας PetroChina στη βορειοδυτική επαρχία Σινγιάνγκ.

 

Παραγωγή

Η Southwest Oil and Gasfield Company ανακοίνωσε ότι έχει παράγει περίπου 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την αρχή του έτους και ανέμενε ότι το ετήσιο σύνολο θα φθάσει τα 31,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Αυτό θα αντιπροσωπεύει το ένα έκτο της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου της Κίνας. Μέχρι το 2025, η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει αυτό σε 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, και καθώς η ζήτηση για καύσιμα αυξάνεται, το ίδιο ισχύει και για τις εισαγωγές. Το 2010, οι εισαγωγές αντιπροσώπευαν μόλις το 15% της προσφοράς φυσικού αερίου της Κίνας.

Μέχρι το 2018, το μερίδιο των εισαγωγών στην προμήθεια φυσικού αερίου της χώρας αυξήθηκε σχεδόν στο μισό – 45%- της συνολικής προσφοράς. Καθώς η κατανάλωση ξεπερνά κατά πολύ την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου, η Κίνα επιδιώκει να αυξήσει τη δική της παραγωγή. Αυτό ώθησε το Πεκίνο να διπλασιάσει τις προσπάθειές του για επέκταση της εγχώριας παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών και των μη συμβατικών αποθεμάτων. Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, η Rystad Energy ανέφερε πρόσφατα, ότι η Κίνα θα γίνει η κορυφαία αγορά σεισμικής εξερεύνησης στην ξηρά τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η εξερευνητική δραστηριότητα παραμένει συγκρατημένη σε άλλες περιοχές στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης