Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μισέλ: Ζωτικής σημασίας η βελτίωση της παραγωγής εμβολίων στην Ευρώπη και της ικανότητας παράδοσης

Μισέλ: Ζωτικής σημασίας η βελτίωση της παραγωγής εμβολίων στην Ευρώπη και της ικανότητας παράδοσης
Tις επόμενες εβδομάδες το ζήτημα του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού

Zωτικής σημασίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη βελτίωση της παραγωγής στην Ευρώπη καθώς και τη βελτίωση στην ικανότητα παράδοσης των εμβολίων.

Ο Μισέλ ανέφερε ότι θα συζητηθεί εντατικά τις επόμενες εβδομάδες το ζήτημα του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού, «πώς θα έχουμε κάτι που θα βοηθήσει τους πολίτες να συνεχίσουν να κινούνται πιο ελεύθερα» όπως σημείωσε.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, τόνισε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος στην Ευρώπη και σε πολλά κράτη-μέλη τα κρούσματα βρίσκονται και πάλι σε άνοδο κυρίως λόγω της μετάλλαξης Β117», ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό σημείωσε ότι 4,1% έχει λάβει δύο δόσεις.

Αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο υπάρχει η ίδια εικόνα επισήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής εξηγώντας ότι υπάρχει η Moderna και η Pfizer/BioNtech «που παραδίδουν με αξιοπιστία», υπάρχει η Johnson & Johnson της οποίας το εμβόλιο είναι μονοδικό, ενώ η ΑstraZeneca έχει δεσμευτεί για λιγότερες δόσεις από τα συμβόλαια, 70 αντί για 180 εκατομμύρια.

Σχετικά με τα νέα κριτήρια που εισήγαγε η Κομισιόν στον μηχανισμό έγκρισης εξαγωγών των εμβολίων (αμοιβαιότητα και αναλογικότητα) «θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη λαμβάνει το δίκαιο μερίδιό της στα εμβόλια γιατί πρέπει να μπορούμε να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι εάν οι εταιρείες εξάγουν τα εμβόλιά τους σε όλο τον κόσμο, το κάνουν επειδή τηρούν πλήρως τις δεσμεύσεις τους και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον εφοδιασμό στην ΕΕ» επισήμανε η κυρία Φον Ντερ Λάιεν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης