Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Και η Xiaomi στον «χορό» της ηλεκτροκίνησης - Τι σχεδιάζει

Και η Xiaomi στον «χορό» της ηλεκτροκίνησης - Τι σχεδιάζει
Το ερευνητικό έργο του ομίλου στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίσημο στάδιο του project
Σχετικά Άρθρα

Στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων σκοπεύει να προχωρήσει η κινεζική εταιρεία Xiaomi, χρησιμοποιώντας το εργοστάσιο της Great Wall Motor, σύμφωνα με το CNBC.

Όπως είναι γνωστό, η Xiaomi, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone στον κόσμο. Αυτό το διάστημα  βρίσκεται σε συνομιλία για να χρησιμοποιήσει ένα από τα εργοστάσια του Σινικού Τείχους στην Κίνα για να κατασκευάσει EV με τη δική του μάρκα, σύμφωνα με πηγές που δεν θέλησαν να φανερωθούν τα στοιχεία τους.

Έτσι, εκτός από πολύ καλά smartphones, σε ότι αφορά την κινητικότητα δεν περιορίζεται στα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, καθώς στην Ασία διαθέτει ήδη μια γκάμα ηλεκτρικών scooter. Αναπόφευκτα, το επόμενο μεγάλο βήμα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Διευρύνεται το κύμα των επενδύσεων

Αρκετές είναι πλέον οι εταιρείες, οι οποίες αρχίζουν να επενδύουν στις έξυπνες μεταφορές, συνάπτοντας συνεργασίες με αυτοκινητοβιομηχανίες και τεχνολογικές επιχειρήσεις.

Τον Ιανουάριο, η κινέζικη  Baidu Inc, δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει EV χρησιμοποιώντας ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων που ανήκει στη Geely. Το Reuters ανέφερε επίσης τις αντίστοιχες φιλοδοξίες της Apple και της Huawei Technologies.

Σύμφωνα με μέσα της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου, ο Lei Zun συναντήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου με τον Li Bin, ιδρυτής της Weilai Automobile, για συμβουλές σχετικές με την αυτοκίνηση, ενώ ο Wang Chuan αναζητά εργαζόμενους σε αυτόν τον τομέα, καθώς και στις διαδικασίες παραγωγής.

6.jpeg

Τι αναφέρει η Xiaomi

Η Xiaomi -μέσω επίσημης δήλωσης- έχει αρνηθεί οποιαδήποτε φήμη σχετικά με την ανάπτυξη του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ο όμιλος Xiaomi ενδιαφερόταν πάντα για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος των ηλεκτρικών οχημάτων, αξιολογώντας συνεχώς τη βιομηχανία και πραγματοποιώντας έρευνα σχετικά με τις τάσεις σε σχετικούς τομείς. Το ερευνητικό έργο του ομίλου στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων δεν έχει φτάσει ακόμη στο επίσημο στάδιο του project.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της EV περίπου το 2023 και μάλιστα θα δώσει τη δυνατότητα στα νέα οχήματα να μπορούν να συνδέονται με άλλες συσκευές στο οικοσύστημα προϊόντων της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης