Ενέργεια

Carlo Zorzoli (Enel): Η παραγωγή υδρογόνου όπως γίνεται σήμερα, πλήττει το κλίμα

Carlo Zorzoli (Enel): Η παραγωγή υδρογόνου όπως γίνεται σήμερα, πλήττει το κλίμα
Μόνο το 2% του υδρογόνου παράγεται από ηλεκτρόλυση

Η παραγωγή υδρογόνου σήμερα «δολοφονεί το κλίμα» δήλωσε o Carlo Zorzoli της Enel Green Power σύμφωνα με το powerengineeringint.com.
Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου το 98% παράγεται από αναμόρφωση και ατμοποίηση ατμού, που ισοδυναμεί με ετήσιες εκπομπές άνθρακα συγκρίσιμες με αυτές της Ινδονησίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Μόνο το 2% παράγεται από ηλεκτρόλυση.

«Σήμερα, το υδρογόνο είναι καθαρό. Αυτό το 98% που παράγεται σήμερα είναι μια βιομηχανική πρώτη ύλη. Μόνο το 2% παράγεται από ηλεκτρόλυση. "
«Το υδρογόνο σήμερα δεν είναι μια λύση για τον άνθρακα: το υδρογόνο είναι μέρος του προβλήματος. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μετατρέψετε το γκρι υδρογόνο σε πράσινο.
"Ο Zorzoli, ο οποίος είναι επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Enel Green Power, μίλησε στην διαδικτυακή εκπομπή Enlit Europe με τίτλο «Αναβάθμιση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για έξυπνη ηλεκτροδότηση και ουδετερότητα άνθρακα», στην οποία τόνισε την πεποίθηση της Enel ότι «η ηλεκτροδότηση είναι μακράν ο φθηνότερος και απλούστερος τρόπος να απελευθερώσουμε τις οικονομίες μας από άνθρακα ».

Αλλά αναγνώρισε ότι «φυσικά δεν μπορείς να ηλεκτροδοτήσεις τα πάντα - και έτσι υπάρχει ανάγκη για κάτι που να συμπληρώνει την ηλεκτροδότηση. Και το πράσινο υδρογόνο είναι σίγουρα ένα συμπλήρωμα. " Και για να γίνει «πράσινο», είπε ότι ήταν προτεραιότητα για τον ενεργειακό τομέα να μειώσει το κόστος των ηλεκτρολυτών.
«Επειδή το μέλλον για τον μη ηλεκτρικό τομέα βασίζεται κυρίως σε υδρογόνο πρέπει να επικεντρωθούμε στο να κάνουμε το πράσινο υδρογόνο φθηνότερο.

" Είπε ότι ο δρόμος της Ευρώπης για την απονθρακιοποίηση ήταν «ένα μεγάλο καθήκον που συνεχίζουμε» και πρόσθεσε ότι η Enel Green Power οργάνωσε το βιώσιμο επιχειρηματικό της μοντέλο γύρω από τέσσερις κύριες τάσεις: απανθρακοποιήση, ηλεκτροδότηση, ψηφιοποίηση και νέες ανάγκες πελατών.
Σε ερώτηση σχετικά με το τι χρειάζεται να αλλάξει για να επιταχυνθεί η μεγαλύτερη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε: «Βλέπουμε μια αργή διαδικασία αδειοδότησης - και την έλλειψη ικανότητας να παραδώσουμε αρκετές άδειες. Έχουμε σίγουρα ένα πρόβλημα - υπάρχει ένα ζήτημα συγχρονισμού με τις άδειες και, κατά τη γνώμη μου, η άδεια στις περισσότερες χώρες είναι ένα εμπόδιο. "


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης