Νέα σπουδαία ενεργειακά deals της Iberdrola στην Πολωνία

Νέα σπουδαία ενεργειακά deals της Iberdrola στην Πολωνία
Η Βαλτική έχει δυναμικό ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 93.000 MW
Σχετικά Άρθρα

Στην απόκτηση τριών αιολικών πάρκων στην Πολωνία με εγκατεστημένη ισχύ 163 MW προχώρησε η Iberdrola, κατόπιν συμφωνίας με την CEE Equity Partner.

Τα δύο projects εξ’ αυτών είναι ήδη σε λειτουργία (112,5 MW), ενώ η κατασκευή του τρίτου (50,4 MW) θα ξεκινήσει σύντομα. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των τριών αιολικών πάρκων καλύπτεται από συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η γενική στρατηγική

Η συναλλαγή ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ανάπτυξης της Iberdrola σε χώρες με βαθμολογία "Α" (που αντιπροσωπεύει πάνω από το 75% του EBITDA το 2020) και φιλόδοξους στόχους για ανανεώσιμες πηγές.

Η Πολωνία σχεδιάζει να διαθέσει το 23% του ενεργειακού της μίγματος από την καθαρή ενέργεια έως το 2030 και να διαθέσει 8.000 MW υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας αυτήν τη δεκαετία. Τα τρία αιολικά πάρκα θα ενσωματωθούν στο κέντρο της Βαλτικής Θάλασσας της Iberdrola που θα λειτουργήσει ως το κέντρο των δραστηριοτήτων αιολικής ενέργειας στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία.

Η δυναμική της Βαλτικής

Η Βαλτική έχει δυναμικό ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας 93.000 MW, εκ των οποίων τα 28.000 MW θα βρίσκονται στα ύδατα της Πολωνίας.Στην χερσαία αιολική ενέργεια, ο αγωγός της Iberdrola υπερέβη τα 16.000 MW στα τέλη του 2020, ενώ το χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων ανερχόταν στα 19.000 MW εκ των οποίων τα 9 GW είναι έτοιμα για κατασκευή.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Iberdrola ξεκίνησε ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο 75 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020-2025, με στόχο να διπλασιάσει την ανανεώσιμη δυναμικότητά της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης