Ενέργεια

Το νέο brand της Κίνας στην ηλεκτροκίνηση που θα «χτυπήσει» την Tesla είναι η Geely

Το νέο brand της Κίνας στην ηλεκτροκίνηση που θα «χτυπήσει» την Tesla είναι η Geely
Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 για την Geely, σύμφωνα με το Bloomberg
Σχετικά Άρθρα

Όλο και αυξάνονται οι ανταγωνιστές της Tesla στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να αρχίζουν να επιδίδονται σε ένα σκληρό ανταγωνισμό.  
Πρόσφατο παράδειγμα αυτής της συνθήκης, το σχέδιο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας, Geely, η οποία λανσάρει μία νέα premium θυγατρική με στόχο να ανταγωνιστεί την Tesla,

Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η εγχώρια αγορά της Κίνας σχετικά με την ζήτηση των ηλεκτρικών οχημάτων θα καλυφθεί με την Zeekr.
Η Geely ανέφερε ότι  θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα υψηλής τεχνολογίας μέσω της Zeekr. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Παρελθόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Geely έχει ήδη παρουσιάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω των εταιρειών που κατέχει. Η Polestar, που ανήκει στην Volvo, αναπτύσσει ηλεκτρικά οχήματα. Τα κεντρικά της βρίσκονται στη Σουηδία, ενώ η παραγωγή πραγματοποιείται στην Κίνα. Όμως και η Lotus, το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας ανήκει στην Geely, εργάζεται πάνω στο Evija, ένα ηλεκτρικό supercar που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Στην Geely ανήκει και η London Electric Vehicle Company που επικεντρώνεται στην κατασκευή υβριδικών ταξί.


777777.jpg

Ο ανταγωνισμός

Γίνεται αντιληπτό ότι πεδίο ανταγωνισμού θα είναι το Model 3 της Τesla, καθώς ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην Κίνα το περασμένο έτος. Επίσης, η Ζeekr αναμένεται να ανταγωνιστεί και τις κινεζικές Nio, Xpeng και Li Auto που επίσης σημειώνουν υψηλές πωλήσεις. Την περασμένη εβδομάδα, η κινεζική Dongfeng Motor, που συνεργάζεται με την ιαπωνική Nissan και τον γαλλικό όμιλο PSA, έκανε γνωστό πως ηλεκτρικά αυτοκίνητα της θυγατρικής της Voyah, θα είναι διαθέσιμα στην κινεζική αγορά από τον Ιούλιο.

Το Πεκίνο έχει θέσει ως στόχο πάνω από το 20% των αυτοκινήτων που πωλούνται στη χώρα να είναι ηλεκτρικά έως το 2025. Η Geely φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας με εύρος ανάλογο με αυτό της Volkswagen.

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, η Geely, το 2020 ωλήθηκαν 1.32 εκατ. οχήματά της. Το 2019 οι πωλήσεις της ανέρχονταν σε 1.36 εκατ. μονάδες. Οι προοπτικές της αγοράς στο εξωτερικό υφίστανται κανονικά για την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης