Τελευταία Νέα
Ενέργεια

O. Zipse (BMW): Θα ξεπεράσουμε την Tesla στην ηλεκτροκίνηση - Τα μελλοντικά σχέδια

O. Zipse (BMW): Θα ξεπεράσουμε την Tesla στην ηλεκτροκίνηση - Τα μελλοντικά σχέδια
Τα σχέδια βιωσιμότητας της BMW περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών CO2 σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής των οχημάτων της
Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφα μετρά ήδη η BMW στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με τον εκτελεστικό της διευθυντή Oliver Zipse να δηλώνει στο Reuters ότι υπάρχουν σοβαρές και υπαρκτές προϋποθέσεις προκειμένου να ανταγωνιστεί την Τesla.

«Υπάρχει μια αντίληψη ότι κάναμε ένα διάλειμμα, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Περιμέναμε τη στιγμή που η ηλεκτροκίνηση θα προσεγγίσει τα ανώτερα επίπεδά της» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Zipse.

Σχέδια

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν τον δικό τους αγώνα, έτσι ώστε να αναπτύξουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν μέσω αυστηρότερων προδιαγραφών εκπομπών CO2 στην Ευρώπη και την Κίνα και η BMW αναφέρει ότι αναμένει ότι οι μισές από τις πωλήσεις της θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030.

Ο Zipse δήλωσε στο Reuters ότι τα σχέδια βιωσιμότητας της BMW περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών CO2 σε ολόκληρη τη διάρκεια ζωής των οχημάτων της - από τις πρώτες ύλες και τη διαδικασία παραγωγής έως τη χρήση τους στο δρόμο.

Παράλληλα, η BMW ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει σύμβαση 285 εκατ. ευρώ με τη Livent που εδρεύει στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, θα προμηθεύσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με λίθιο, βασικό συστατικό των κυττάρων μπαταριών, από το 2022.

Η BMW κατασκευάζει επί του παρόντος κινητήρα καύσης, υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα σε κοινόχρηστες πλατφόρμες, τα οποία οι επικριτές λένε ότι θέτουν σε κίνδυνο την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων και δεν θα ξεκινήσουν μια ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα έως το 2025.Σημαντικό είναι το γεγονός πώς η εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία έχει υψηλούς στόχους, με «ένα λαμπρό μέλλον, αρκετό για να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει την Tesla».

09_3.jpg

Μια ματιά στους ανταγωνιστές

Η Volkswagen έχει αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων από την αρχή. Τον επόμενο μήνα, η Daimler AG θα παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο Mercedes-Benz σε μια ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα.

Τέλος, ο Oliver Zipse έκανε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και βλέπει την αγορά που διαμορφώνεται πλέον στον συγκεκριμένο τομέα.

«Αν κοιτάξετε τι συμβαίνει στην αγορά με αυτές τις (ειδικές ηλεκτρικές) πλατφόρμες, όλα τα αυτοκίνητα μοιάζουν. Ωστόσο, εμείς εξυπηρετούμε πολύ συγκεκριμένους, υψηλόμισθους πελάτες, οι οποίοι δεν θέλουν αυτοκίνητα που πάνω-κάτω είναι παρόμοια με τα υπόλοιπα».

Ο Zipse αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει περαιτέρω τους στόχους εκπομπών CO2 για το 2030. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι ορισμένες υπό εξέταση προτάσεις θα μπορούσαν να απαγορεύσουν αποτελεσματικά τους κινητήρες καύσης από το 2025. «Πρέπει να το κάνουμε με λογικό τρόπο για να διατηρήσουμε ζωντανό τον κινητήρα καύσης επειδή οι βελτιώσεις του κινητήρα θα βοηθήσουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης