Τελευταία Νέα

Η Sinopec στρέφεται στο υδρογόνο και στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2050

Η Sinopec στρέφεται στο υδρογόνο και στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2050
Σχεδιάζει να κατασκευάσει 100 σταθμούς πλήρωσης υδρογόνου φέτος,

Η κινεζική Sinopec Corp, το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ασίας στοχεύει να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050, με τη βραχυπρόθεσμη στρατηγική της να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη φυσικού αερίου και έναν μακροπρόθεσμο άξονα για το υδρογόνο, ανέφεραν κορυφαία στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με το reuters ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογόνου της Κίνας, η Sinopec θα επικεντρωθεί στην παραγωγή υδρογόνου με βάση τα ορυκτά καύσιμα τα επόμενα πέντε χρόνια και θα αρχίσει επίσης να εισάγει «πράσινο» υδρογόνο χρησιμοποιώντας ηλιακή και αιολική ενέργεια, δήλωσε ο πρόεδρος Zhang Yuzhuo.
Η Sinopec σχεδιάζει να κατασκευάσει 100 σταθμούς πλήρωσης υδρογόνου φέτος, μέρος του στόχου της εταιρείας να δημιουργήσει 1.000 σταθμούς έως το 2025, συμπεριλαμβανομένων αυτόνομων κιβωτίων υδρογόνου και εκείνων που συνδυάζονται με παραδοσιακά καύσιμα.
"Το υδρογόνο θα είναι ο πυρήνας της ενεργειακής μετάβασης της Sinopec ... Θέλουμε να γίνουμε η πρώτη εταιρεία υδρογόνου της Κίνας", δήλωσε ο Zhang.
Η Sinopec θα επικεντρωθεί πρώτα στην υπάρχουσα παραγωγή υδρογόνου με βάση τα ορυκτά καύσιμα, η οποία φέρει το χαμηλότερο κόστος, δεδομένου ότι είναι υποπροϊόν της διύλισης και της πετροχημικής επεξεργασίας της, δήλωσε ο Zhang.

Eκπομπές άνθρακα

Σκοπεύει επίσης να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε επίπεδα αιχμής πριν από ένα εθνικό χρονοδιάγραμμα που έθεσε η κυβέρνηση για το 2030, τόσο μέσω του έργου της για την αύξηση της παραγωγής υδρογόνου όσο και για την επεξεργασία και τη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα.
Ένας άλλος βασικός τομέας δαπανών θα είναι το φυσικό αέριο, καθώς η Sinopec είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός της Κίνας. Η ζήτηση για καύσιμα θα γνωρίσει ισχυρή ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία στο πλαίσιο της εκστρατείας του Πεκίνου για την καύση λιγότερου άνθρακα.
Μετά από μια «σημαντική» αύξηση της αντικατάστασης των αποθεμάτων φυσικού αερίου πέρυσι, η Sinopec αναμένει να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου της κατά μέσο όρο περισσότερο από 10% ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ma Yongsheng.
Η Sinopec αναμένει ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της θα φτάσει τα 34 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φέτος, και 38 bcm και 42 bcm για τα 2022 και 2023 αντίστοιχα, δήλωσε ο Ma, έναντι 30,2 bcm πέρυσι.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης