Ενέργεια

Ο ΟΠΕΚ + μειώνει κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως την πρόβλεψη για αύξησης της ζήτησης πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ + μειώνει κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως την πρόβλεψη για αύξησης της ζήτησης πετρελαίου
Ανησυχία για την ανάκαμψη της αγοράς

Ο ΟΠΕΚ + μείωσε την πρόβλεψη για αύξησης της ζήτησης πετρελαίου το 2021 κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, αντανακλώντας τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της αγοράς εν μέσω ενός κύματος lockdown, σύμφωνα με έκθεση της συνεδρίασης της ομάψη τηεην ανάκαμδας εμπειρογνωμόνων που επικαλείται το Reuters.

Η Μικτή Τεχνική Επιτροπή, η οποία συμβουλεύει την ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, συναντήθηκε την Τρίτη πριν από μια υπουργική συνάντηση την Πέμπτη για να αποφασίσει την πολιτική παραγωγής. «Παρά το ότι τα εμπορικά αποθέματα του ΟΟΣΑ, παραμένουν πάνω από το μέσο όρο του 2015-2019, αναγνωρίζει ότι η επικρατούσα μεταβλητότητα στη διάρθρωση της αγοράς αποτελεί ένδειξη εύθραυστων συνθηκών της αγοράς», ανέφερε η επιτροπή στην έκθεση.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, αναμένει τώρα ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος, χαμηλότερα κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της.
Αυξήθηκε επίσης η παγκόσμια πρόβλεψη αύξησης της προσφοράς κατά 200.000 bpd σε 1,6 εκατομμύρια bpd.
Ως αποτέλεσμα, βλέπει τώρα τα αποθέματα πετρελαίου στον βιομηχανικό κόσμο να υποχωρούν κάτω από το μέσο όρο του 2015-2019 τον Αύγουστο, ένα μήνα αργότερα από ό, τι είχε προβλέψει προηγουμένως.

Ο ΟΠΕΚ και οι συμμαχικοί παραγωγοί, ένας όμιλος γνωστός ως ΟΠΕΚ +, περιορίζουν επί του παρόντος την παραγωγή κατά περισσότερο από 7 εκατομμύρια bpd σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις τιμές και να μειώσουν την υπερπροσφορά.
Η Σαουδική Αραβία έχει προσθέσει εθελοντικά σε αυτές τις περικοπές επιπλέον ένα εκατομμύριο bpd. Η Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει την επέκταση των περικοπών πετρελαίου και είναι επίσης έτοιμη να παρατείνει τις δικές της εθελοντικές περικοπές, ανέφερε πηγή στο Reuters.
Η JP Morgan σε report ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο ΟΠΕΚ + θα προχωρήσει προσεκτικά μετατοπίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις περικοπές παραγωγής του έως τον Μάιο και ότι η Σαουδική Αραβία θα παρατείνει την πρόσθετη περικοπή της έως τα τέλη Ιουνίου. «Αναμένουμε από τη συμμαχία να αρχίσει να προσθέτει παραγωγή με βήματα 500.000 bpd από τον Ιούνιο και να διαρκέσει έως τον Αύγουστο», πρόσθεσε η τράπεζα.

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης