Τελευταία Νέα

Siemens Gamesa: Προμήθεια ανεμογεννητριών ισχύος 14 MW για υπεράκτιο αιολικό project της RWE στο ΗΒ

Siemens Gamesa: Προμήθεια ανεμογεννητριών ισχύος 14 MW για υπεράκτιο αιολικό project της RWE στο ΗΒ
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα

Από τη Siemens Gamesa θα προμηθευτεί η RWE τις ανεμογεννήτριες που χρειάζεται για το αιολικό πάρκο Sofia στα ανοικτά του Ηνωμένου Βασιλείου με συνολική ισχύ 1,4 GW.

Βάσει της σύμβασης, η Siemens Gamesa θα εξυπηρετεί και θα συντηρεί επίσης τις ανεμογεννήτριες για περίοδο δύο ετών. Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025, δήλωσε η Siemens Gamesa. Η τελική ολοκλήρωση του έργου αναμένεται έως το τέταρτο τρίμηνο του 2026.

Πρωτοποριακή τεχνολογία

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον κόσμο, επομένως είναι σκόπιμο να είναι η πρώτη που θα εγκαταστήσει τη μεγαλύτερη τουρμπίνα παραγωγής στον κόσμο, το SG 14-222 DD », δήλωσε ο Marc Becker, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa στα υπεράκτια αιολικά.

Στη συνέχεια, εκδήλωσε την χαρά του για αυτή την εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την RWE σε ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό έργο και φέρνουμε τις τεχνικές μας γνώσεις σε αυτό το τεράστιο project. Ένα έργο αιολικής ενέργειας αυτής της κλίμακας είναι δυνατό λόγω της πρωτοποριακής χρήσης τεχνολογίας στους στροβίλους, στην κατασκευή και στην εγκατάσταση.

Η ταχεία καινοτομία της αποδεδειγμένης τεχνολογίας συμπορεύεται με τους στόχους της ενεργειακής απαλλαγής από άνθρακα και την επίτευξη Net Zero».

Από την πλευρά της RWE, ο Sven Utermöhlen, Chief Operating Officer Wind Offshore Global για RWE Renewables, δήλωσε ότι: « Ως κορυφαίος παίκτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεαι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε η πρώτη εταιρεία που υπέγραψε σταθερή παραγγελία με τη SGRE για αυτές τις υπερσύγχρονες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.

Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί τις πιο καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες ανεμογεννήτριες, αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη φιλοδοξία της RWE να είναι πρωτοπόρος στην πρώτη γραμμή του υπεράκτιου αιολικού τομέα.

Ανυπομονούμε να κατασκευάσουμε ένα εμβληματικό έργο που θα συμβάλει σημαντικά τόσο στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όσο και στην φιλοδοξία του Ηνωμένου Βασιλείου να αυξήσει την υπεράκτια αιολική ικανότητα στα 40 GW ως το 2030».

Τέλος, σημειώνεται ότι οι συμφωνίες της Siemens Gamesa επεκτάθηκαν πρόσφατα στην Ταϊβάν και στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης