Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Mega deal Apple - Tesla με μπαταρίες στην ηλιακή ενέργεια

Mega deal Apple - Tesla με μπαταρίες στην ηλιακή ενέργεια
Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ με την ονομασία California Flats

Μια τεράστια συνεργασία ανακοινώθηκε σήμερα από το The Verge, γνωστοποιώντας την κατασκευή ενός μεγάλου έργου αποθήκευσης μπαταριών σε ηλιακό πάρκο της Βόρειας Καρολίνας, που αφορά τις Apple και την Tesla

Όπως αναφέρεται, στην καινούργια εν λόγω μονάδα που θα τροφοδοτεί τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Κουπερτίνο στην ίδια πολιτεία, θα χρησιμοποιήσει 85 μπαταρίες megapacks ιόντων λιθίου της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης εταιρείας.

Η εκδοχή της Apple

Ωστόσο, η εγκατάσταση αποθήκευσης 60 MW που θα χρησιμοποιήσει η Apple δεν είναι η μεγαλύτερη. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες συνολικές μονάδες  αποθήκευσης μπαταριών στην Αυστραλία και νότια του Χιούστον, Τέξας, μεγέθους περίπου 100 MW.

Ωστόσο, η Apple το χαρακτήρισε ως «ένα από τα μεγαλύτερα έργα μπαταριών στη χώρα» σε ένα δελτίο τύπου, λέγοντας ότι το σύστημα μπαταριών θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περισσότερα από 7.000 σπίτια για μια ολόκληρη ημέρα. Οι μπαταρίες της Tesla θα επιτρέψουν στην Apple να αποθηκεύσει ενέργεια που παράγεται από την ηλιακή συστοιχία 130 MW στην μονάδα που θα ονομάζεται California Flats.

Από την πλευρά της Apple, η Lisa Jackson δήλωσε ότι: «Η συγκεκριμένη κίνηση αφαιρεί τις ανησυχίες σχετικά με τον διακοπτόμενο χρόνο και βοηθά το δίκτυο όσον αφορά τη σταθεροποίηση».

111_1.JPG

Ένα μικρό ιστορικό

Η Apple και η Tesla δεν έχουν ιστορικό συνεργασιών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε επίσης τον περασμένο Δεκέμβριο ότι προσπάθησε να προωθήσει την ιδέα της Apple να αγοράσει την εταιρεία του το 2018, αλλά ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook «αρνήθηκε» να συναντηθούν.

Η Tesla από τη μεριά της ανακοίνωσε για πρώτη φορά το σύστημα μπαταριών megapack το 2019, ενώ το 2016 εξαγόρασε αντί 2,6 δισ. δολαρίων την εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Solar City. Η Tesla είναι πιο γνωστή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, αλλά έχει περάσει χρόνια προσπαθώντας να δημιουργήσει μια επιχείρηση αποθήκευσης ενέργειας για να συμπληρώσει τα ηλιακά προϊόντα που απέκτησε όταν αγόρασε το Solar City. Συμμετείχε όλο και περισσότερο σε έργα μεγάλης κλίμακας αποθήκευσης ενέργειας, όπως η Apple με την πάροδο των ετών, εκτός από την οικιακή μπαταρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης