Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Προσθήκη 180 MW στο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Kallista Energy - Τι σηματοδοτεί

Προσθήκη 180 MW στο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Kallista Energy - Τι σηματοδοτεί
Ενδυναμώνεται το αποτύπωμα της εταιρείας στις ΑΠΕ

Η Kallista Energy απέκτησε 180 MW δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Γαλλία και τη Γερμανία από το ταμείο υποδομής DIF Infra Yield 1.

Συγκεκριμένα, η εξαγορά περιλαμβάνει 15 αιολικά και ηλιακά πάρκα, από το Ταμείο που διαχειρίζεται η DIF Capital Partners. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο που αποκτήθηκε, περιλαμβάνει πέντε λειτουργικά αιολικά πάρκα και τρία ηλιακά πάρκα (90,2 MW) στη Γαλλία, τα οποία προστίθενται στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο 20 αιολικών πάρκων που ήδη λειτουργούν από τον όμιλο.

Μαζί με τα επτά λειτουργικά αιολικά πάρκα στη Γερμανία (89,5 MW), η συμφωνία επεκτείνει την είσοδο της Kallista Energy στην ευρωπαϊκή ηλιακή αγορά και επίσης στη γερμανική αιολική αγορά.

Νέα δεδομένα

Με τη νέα εξαγορά, το χαρτοφυλάκιο εγκατεστημένων έργων της Kallista αυξάνεται στα 425 MW, καλύπτοντας 36 αιολικά και ηλιακά πάρκα στη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία. Επιπλέον, στις Κάτω Χώρες, η Kallista Energy απέκτησε πρόσφατα μερίδιο 40% στο αιολικό πάρκο Krammer, ένα αιολικό πάρκο 102 MW στην ξηρά και ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το αιολικό πάρκο 32 MW Oostflakkee.

Ο πρόεδρος της Kallista, Frederic Roche είπε: «Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί τρία σημαντικά στάδια για την Kallista Energy: την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στη Γερμανία, τη διαφοροποίησή μας στην ηλιακή ενέργεια και την ενοποίηση των δραστηριοτήτων μας στη Γαλλία.

Αυτά τα επιπλέον 180 MW θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες οικονομίες κλίμακας για να παρέχουμε την πιο ανταγωνιστική ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Με την υποστήριξη των θεσμικών μετόχων της, η Kallista Energy θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Ευρώπη για να επιταχύνει τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρική κινητικότητα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε αυτήν τη συναλλαγή με την DIF και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα τους για τη σχέση εμπιστοσύνης στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι συζητήσεις μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης